Προβλήθηκε στο Δικαστήριο το επίμαχο βίντεο από τον ξυλοδαρμό του άτυχου Δωρόθεου

Το βίντεο, με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην πολυκατοικία στα Λατσιά, στις 4 Ιανουαρίου, όπου χτυπήθηκε μέχρι θανάτου ο 60χρονος Δωρόθεου Δημητριάδη, προβλήθηκε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, η οποία σημαδεύτηκε με κλάματα.

Στους επτά κατηγορούμενους την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες, στις οποίες απάντησαν όλοι μη παραδοχή. Πρόκειται για το ζεύγος που διέμενε στην πολυκατοικία και το οποίο είχε προστριβές φιλικό πρόσωπο του θύματος, που διέμενε σε διπλανό διαμέρισμα, καθώς και τα πέντε πρόσωπα που κλήθηκαν στο μέρος και ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό. Οι πέντε εκ των επτά είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ οι άλλοι δύο αντιμετωπίζουν μόνο το αδίκημα της παράλειψης αποτροπής κακουργήματος.

Οι δύο τελευταίοι, όπως και η σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου, δεδομένου πως είναι και μητέρα τεσσάρων παιδιών, παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους, ενώ οι άλλοι τέσσερις βρίσκονται υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

Κατά την ακροαματική διαδικασία της περασμένης Παρασκευής, οι δικηγόροι των δύο εκ των τεσσάρων που παραμένουν υπόδικοι, έθεσαν ξανά το ζήτημα της κράτησης των πελατών τους, αφού αιτήθηκαν να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους, επικαλούμενοι νέα μαρτυρία.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, Αλέξανδρος Κληρίδης και Έλενα Κωνσταντίνου, αναφέρθηκαν σε νέο μαρτυρικό υλικό που παραδόθηκε στην υπεράσπιση μετά την πρώτη φορά που αποφασίστηκε η κράτηση τους, με τους ίδιους να εκφράζουν τη θέση πως πρόκειται για υλικό το οποίο υποστηρίζει την αθώωση παρά την καταδίκη των πελατών τους.

Ο κ. Κληρίδης, αναφέρθηκε σε αλλαγή δεδομένων που αποδυναμώνουν την πιθανότητα καταδίκης, με αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε, να υπάρχει περισσότερη προσδοκία αθώωση πάρα καταδίκης.

Με βάση τα όσα κατατέθηκαν, το Δικαστήριο με ενδιάμεση απόφαση του, διέταξε, όπως η υπεράσπιση παρουσίαση μαρτυρία με σκοπό να δείξει στο Δικαστήριο αυτή την νέα μαρτυρία που επικαλείται. Συγκεκριμένα το βίντεο του κλειστού κυκλώματος, η ηχογράφηση που υπήρχε από το περιστατικό και τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσια της ακροαματικής διαδικασίας, προβλήθηκε το οπτικοακουστικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε τοποθετήσει η φίλη του θύματος έξω από το διαμέρισμα της, στο οποίο καταγράφεται το χρονικό και οι κινήσεις των κατηγορουμένων. Δηλαδή, από την ώρα που ο 60χρονος μεταβαίνει στο διαμέρισμα του ζεύγους και αρχίζει η επίθεση, μέχρι την ώρα που φθάνουν τα πέντε πρόσωπα, τα οποία κάλεσε ο ανήλικος γιος, και την μεταφορά του θύματος στις σκάλες.

Πρόκειται για έντονα αποσπάσματα, αφού ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά από διάφορα άτομα, ωστόσο, είναι η θέση του κ. Κληρίδη και της κ. Κωνσταντίνου, πως δεν φαίνεται να προέκυψε η επίθεση που αρχικά περιέγραψαν διαφορά άτομα. Κατά την διάρκεια της προβολής του βίντεο, διάφορα άτομα στην αίθουσα ξέσπουσαν σε κλάματα.

Ο κ. Κληρίδης, μετά την προβολή του βίντεο, ανέφερε πως αυτό πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση με τις καταθέσεις συγκατηγορούμενου του, η οποία μαρτυρία, όπως είπε, «είναι και ημερομηνίας που εμπλέκει τον πελάτη του και η όποια δεν συνάδει καθόλου με το τι φαίνεται στην βιντεογράφηση».

Εξετάζοντας όλα τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του, το Δικαστήριο σε πολυσέλιδη απόφαση του, αποφάσισε ότι πάρα την ύπαρξη κάποιας μαρτυρίας που να υποστηρίζει την αθώωση για συγκεκριμένα αδικήματα, δεν παύει να υπάρχει και μαρτυρία που να δημιουργεί πιθανότητα καταδίκης. Συνεπώς, αποφάσισε όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλο το χρονικό του φονικού στα Λατσιά-Έβαλε το παιδί του να καλέσει «ενισχύσεις»

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
Βγαίνει μπροστά η Ισότητα-«Μετά από 18 χρόνια έλαμψε η αλήθεια, σήμερα απονέμεται ‘δικαιοσύνη’»
Απαντά στην Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Κατσουνωτός-Βλέπει παραπλάνηση
Σιγή ιχθύος για το Υπόμνημα που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή οι μοναχοί-«Έχουμε νομικά δίκαιο»
Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους
Κρατήθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ ο 29χρονος γεωργός που κτυπήθηκε από τρακτέρ-Διερευνώνται τα αίτια
Καταλείπει δυο ανήλικα ο άτυχος Βύρωνας Στυλιανού που έσβησε στο γήπεδο