Σε δίκη ο γιατρός που πιάστηκε με crystal και κοκαΐνη-Συνδέθηκε και κατάδικος

Σε δίκη παραπέμφθηκε o 54χρονος γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου, που είχε συλληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου για κατοχή crystal και κοκαΐνης και ο οποίος επέβαινε εκείνη την ώρα σε όχημα που οδηγούσε 22χρονος αλλοδαπός στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφού οι έρευνες για την υπόθεση ολοκληρώθηκαν, τέσσερα πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο καταχώρησε υπόθεση εναντίον τους, η εκδίκαση της οποίας θα αρχίσει στις 15 Μαρτίου. Πρόκειται για τον 54χρονο γιατρό, τον 22χρονο οδηγό του οχήματος, ένα Ελληνοκύπριο που εντοπίστηκε αργότερα στην οικία του γιατρού, καθώς επίσης και μία γυναίκα, η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση, η οποία κατά το δεδομένο χρόνο βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές. Την εν λόγω γυναίκα, ενέπλεξε ο ένας εκ των τριών που είχαν συλληφθεί αρχικά, ενώ σημειώνεται, πως ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που εντοπίστηκε κινητό στην πτέρυγα 3, όπου κρατούνται μόνο γυναίκες, και μέσω του οποίου διαπράχθηκαν αδικήματα.

Τα τρία πρόσωπα αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους έως την έναρξη της δίκης, ενώ η γυναίκα, μετά την εκπνοή του διατάγματος κράτησης της επέστρεψε στις Φυλακές. Στο ζήτημα της κράτησης τους, επαφίεται πλέον στο Δικαστήριο κατά πόσον θα συνεχίσουν να υφίστανται οι συγκεκριμένοι όροι για να παραμείνουν ελεύθεροι ή εάν θα τους θέσει υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος γιατρός επέβαινε στις 10 Φεβρουαρίου σε όχημα που οδηγούσε 22χρονος αλλοδαπός. Σε κάποια στιγμή μέλη της Αστυνομίας τον ανέκοψαν για έλεγχο, από τον οποίο εντοπίστηκε στην κατοχή τους ποσότητα crystal και κοκαΐνης.

Αμέσως, τα μέλη της Αστυνομίας φόρεσαν χειροπέδες και στα δύο πρόσωπα, ενώ ο οδηγός υποβλήθηκε σε νάρκοτεστ το οποίο ήταν θετικό.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του γιατρού, με βάση δικαστικό διάταγμα, κατά την οποία εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης και κοκαΐνης. Στην οικία βρισκόταν ένας Ελληνοκύπριος, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο είχε διατάξει την κράτηση τους, ενώ ο ένας εξ αυτών και συγκεκριμένα ο γιατρός, ενέπλεξε την κατάδικο στην υπόθεση.

Το αίτημα του ΠΙΣ και το «όχι» Νομικής Υπηρεσίας

Πάντως, με βάση τη νομοθεσία ο γιατρός μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του ασχέτως αν εναντίον του εκκρεμεί ποινική υπόθεση, αφού το Σύνταγμα δεν απαγορεύει σε οποιονδήποτε γιατρό που είναι κατηγορούμενος σε μια υπόθεση, να εργάζεται στο αντικείμενό του, παρά μόνο αφότου καταδικαστεί.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, ο ΠΙΣ είχε ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία ώστε να τροποποιηθεί ο νόμος και σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις να τροποποιηθεί ο νόμος, ώστε να προβαίνουν σε προσωρινή αναστολή εργασιών στον εκάστοτε κατηγορούμενο, μέσω Δικαστηρίου.

Η Νομική Υπηρεσία ωστόσο, γνωμάτευσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εν λόγω αίτημα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, έπεσε στο κενό. Παρόλα αυτά, ο ΠΙΣ δεν εγκατέλειψε την θέση του ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, το θέμα δεν έκλεισε, όμως προς το παρόν, χωρίς την έγκριση της Γενικής Εισαγγελίας, δεν μπορούν να το οδηγήσουν ενώπιον της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Δειτε Επισης

Έσβησε ο 73χρονος Χριστόφορος ενώ βρισκόταν σε πισίνα έπαυλης-Είχε πάει για διακοπές
Πάνω από 250,000 ευρώ τα χρήματα που χάθηκαν μέσω Metamax-Ξεπέρασαν τις 100 οι καταγγελίες
Παραμένει άφαντος ο 34χρονος που καταζητείται για κατοχή εκρηκτικών υλών (pic)
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 36χρονου που έσβησε στο θανατηφόρο στην Αγία Νάπα
Αδέλφια τσακώθηκαν και έβγαλαν μαχαίρια-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Τετράχρονο αγοράκι έπεσε σε πισίνα έπαυλης ενώ έπαιζε-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας
Γύρισε η κλεψύδρα για την απόφαση που θα κρίνει την επόμενη μέρα στους θεσμούς-Εκ διαμέτρου αντίθετο αφήγημα
Οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημά του μετά από τροχαίο-Στο νοσοκομείο πατέρας, μητέρα και παιδί