Ενημέρωσε Μισέλ για την πρόθεση του να ζητήσει εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο Νίκος Χριστοδουλίδης τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του για πιο ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Μισέλ συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή του και εξέφρασε την επιθυμία του για στενή και παραγωγική συνεργασία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Μισέλ για τις ευχές και προέβη σε ενημέρωση για τις προτεραιότητές του με βάση το πρόγραμμα διακυβέρνησης του.

Προέβη, επίσης, σε προκαταρκτική ενημέρωση για την πρόθεσή του να επιδιώξει ενεργότερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο στις προσπάθειες για σπάσιμο του αδιεξόδου όσο και για επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού, θέμα που θα συζητήσει σε λεπτομέρεια με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις Προέδρους των άλλων θεσμικών οργάνων καθώς και με ομολόγους του μέσα στο πλαίσιο της προσεχούς επίσκεψης του στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μισέλ και για την πρόσφατη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, όπως και για την επικείμενη επίσκεψη υψηλόβαθμης αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία του για ταχεία υλοποίηση της πρόνοιας των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Φεβρουαρίου περί εκπόνησης σχεδίου δράσης για τη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνεργασία με τα επηρεαζόμενα κράτη-μέλη.

Επιπρόσθετα, οι δύο Ηγέτες είχαν την ευκαιρία να προβούν σε επισκόπηση της ημερήσιας διάταξης του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 23 και 24 Μαρτίου, το οποίο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, το Ουκρανικό, η ενέργεια και – υπό τα «διάφορα» - η μετανάστευση.

Δειτε Επισης

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»
CNN: Ένα αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή
Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ζητά ο Γκουτέρες-«Αποφύγετε διεθνοποίηση της σύγκρουσης»
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο