Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotic Day & FIRST Tech Challenge Cyprus 2023

Τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής συνδιοργανώνουν το εγγεγραμμένο μη-κερδοσκοπικό Ίδρυμα Eπίτευγμα για Ταλαντούχους και Χαρισματικούς Νέους (Achievement Foundation for Talented and Gifted Youth) και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ).

Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «Robotic Day Cyprus 2023 & FIRST Tech Challenge Cyprus 2023» που θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 αποτελείται από δυο μέρη. Ειδικότερα, το Σάββατο 11 Μαρτίου, στο Robotic Day Cyprus 2023, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ρομποτικές προκλήσεις (robotic challenges) που αφορούν στις ρομποτικές πλατφόρμες της LEGO & ARDUINO. Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, θα διεξαχθεί το FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 που αφορά στην προηγμένη ρομποτική πλατφόρμα REV.

Με την πρόκρισή τους, οι νικήτριες ομάδες από το Robotic Day Cyprus 2023 θα συμμετάσχουν στον αντίστοιχο διαγωνισμό Robotic Day στην Πράγα, Τσεχία, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Η νικήτρια ομάδα από το FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 προκρίνεται για να συμμετάσχει στον αντίστοιχο διαγωνισμό FIRST Tech Challenge στο Χιούστον, Αμερική, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Untitled-1_MXJqtfZ.width-800

Σε ποιους απευθύνεται

Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Robotic Day Cyprus 2023 απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών. Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 απευθύνεται μόνο σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών Σχολών.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου.

otko

exi

epta

enteka

ennea

ena

dyo

deka

Δειτε Επισης

Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα