Σε εκκρεμότητα οι μεταθέσεις αστυνομικών σε υπουργούς-Δεύτερο κύμα ανακατατάξεων

Το πρώτο κύμα ανακατατάξεων στην Αστυνομία ήρθε περίπου δώδεκα ημέρες μετά την εκλογή της νέας Κυβέρνησης, όπου έγιναν 40 μεταθέσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν την Προεδρική Φρουρά, αλλά και την φρουρά του απερχόμενου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Πέραν των εν λόγω μεταθέσεων, σε εκκρεμότητα παραμένουν οι μεταθέσεις που αφορούν την φρούρηση των υπουργών, οι οποίες ακόμη δεν έγιναν, κάτι που θέτει εμπόδια στην λειτουργία της Αστυνομίας.

Και αυτό διότι, από τις ανακατατάξεις θα επηρεαστούν περίπου 100 αστυνομικοί, καθώς οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στους υπουργούς, θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλα τμήματα, χωρίς να σημαίνει πως θα αντικαταστήσουν τα πόστα αυτών που θα μετατεθούν στους νέους υπουργούς. Συνεπώς, θα υπάρξει μια ευρύτερη ανακατάταξη που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ανάμεσα στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο περίμενε.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 40 αστυνομικοί υπηρετούν στην φρουρά υπουργών, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τους προηγούμενους, εξού και αναμένεται οι νέοι να επιλέξουν τα μέλη που θα βρίσκονται στο πλευρό τους, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση.

Από αυτούς, άγνωστο πόσοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, με τον αριθμό να υπολογίζεται πως θα είναι μικρός, εάν συμβεί αυτό, καθώς ο κάθε υπουργός θα επιλέξει να αποσπάσει άτομα που γνωρίζει και είναι της εμπιστοσύνης του.

Ωστόσο, ενώ οι μεταθέσεις αναμένονταν από την προηγούμενη εβδομάδα, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί.

Στο μεταξύ, δύο αστυνομικοί που ήταν στην φρουρά Αναστασιάδη, μετατέθηκαν αυτόματα στην Υποδιεύθυνση Επιτήρησης της Πράσινης Γραμμής, γεγονός που έφερε σχολιασμό ανάμεσα σε αστυνομικούς. Και αυτό διότι, με βάση προκήρυξη που αποστάλθηκε στα μέλη, στις 20 Φεβρουαρίου 2023, τα μέλη που ενδιαφέρονται για να στελεχώσουν στην εν λόγω Υποδιεύθυνση, θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση μέχρι τις 2/3/2023, η οποία θα εξεταστεί.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν