Άλλος ένας λοχίας και ένας αξιωματικός στο κάδρο για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης αστυνομικού

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας αστυνομικού που έφερε στο φως ο REPORTER, αφού εκτός από τον λοχία που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος μέσα σε λίγες ώρες, στο κάδρο μπήκαν άλλα δύο μέλη της Δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αστυνομικός κατήγγειλε λοχία για σεξουαλικά αδικήματα-Συνελήφθη αλλά δεν οδηγήθηκε στο Δικαστήριο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέραν του συγκεκριμένου λοχία, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, άλλα δύο μέλη κατονομάστηκαν από την παραπονούμενη, ισχυριζόμενη πως δέχθηκε και από αυτούς παρενόχληση.

Η αστυνομικός, κατονόμασε ένα αξιωματικό και ένα λοχία, με τους εμπλεκόμενους πλέον στην υπόθεση να ανέρχονται στους τρεις, εκ των οποίων όμως, μόνο ο ένας, ο πρώτος που καταγγέλθηκε, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ οι άλλοι δύο, παρά την καταγγελία, δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται, πως η καταγγελία της παραπονούμενης έγινε στις 25/2/2023 και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε άμεσα, ωστόσο δεν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για διάταγμα προσωπορκάτησης του, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, αφού η Αστυνομία έκρινε, σύμφωνα με την θέση της, πως δεν ήταν απαραίτητο.

Ο εν λόγω λοχίας, που εργάζεται σε νευραλγικό πόστο που έχει να κάνει με διερεύνηση ποινικών αδικημάτων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Παρά το γεγονός πως πληροφορίες από το Αρχηγείο έκαναν λόγο πως ο λοχίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα με καθυστέρηση μερικών ημερών, θέση της Αστυνομίας είναι πως ο φερόμενος θύτης τέθηκε σε διαθεσιμότητα την ίδια μέρα.

Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λεμεσού, αφού ο εν λόγω λοχίας προέρχεται από τις τάξεις Τμημάτων Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της διαθεσιμότητας των άλλων δύο που κατονομάστηκαν επίσης από την αστυνομικό, σύμφωνα με την επίσημη θέση της Αστυνομίας, αναμένεται έκθεση από την Επιτροπή Ισότητας Φίλων που εξετάζει της υποθέσεις, στην βάση της οποίας η ηγεσία της Δύναμης θα αποφασίσει κατά πόσο θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και τα άλλα δύο μέλη, τα οποία αντιμετωπίζουν διαφορετικά αδικήματα σε σχέση με τον πρώτο λοχία που καταγγέλθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αντιφατικοί χειρισμοί σε ποινικές κατά αστυνομικών και η... γυναίκα του Καίσαρα

Δειτε Επισης

Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο