«Ο ανθρώπινος πόνος δεν αναγνωρίζει ούτε συρμπατοπλέγματα ούτε ντε φάκτο διαιρέσεις»

Ο ανθρώπινος πόνος δεν αναγνωρίζει ούτε συρμπατοπλέγματα ούτε ντε φάκτο διαιρέσεις, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή, στο Λιμνίτη, οικογένεια συμπατριωτών μας που έχασαν την ζωή τους στους σεισμούς της Τουρκίας εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του.

Σε δηλώσεις του στον Πύργο Τυλληρίας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «επισκέφτηκα μια οικογένεια στο Λιμνίτη, στην οποία δύο παιδιά έχασαν τους γονιούς εκ των οποίων το ένα παιδί είναι 14 ετών και το άλλο 10 χρόνων».

Περάσαμε, είπε, «είδαμε τα παιδιά αλλά και τους παππούδες που τώρα ανέλαβαν την φροντίδα των παιδιών, δώσαμε μια μικρή βοήθεια μετά από πρωτοβουλία του κόμματος και της κοινότητας για διεξαγωγή εράνου προς ενίσχυση της οικογένειας». Είπε ακόμη πως και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ έκανε μια μικρή συνεισφορά.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως ένιωσε την ανάγκη να επισκεφτεί την οικογένεια και να τους πει ότι ο «δικός τους πόνος είναι και δικός μας πόνος και ότι ο ανθρώπινος πόνος δεν αναγνωρίζει ούτε συρματοπλέγματα ούτε ντε φάκτο διαιρέσεις».

Πρόσθεσε πως αυτό το μήνυμα το προσλαμβάνουν πάρα πολύ έντονα οι Τουρκοκύπριοι.

Αυτό, ανέφερε, είδε και όταν επισκέφτηκε οικογένειες στην Αμμόχωστο που επλήγησαν πάρα πολύ ως αποτέλεσμα του σεισμού. Έχουν χαθεί δύο μαθητικές ομάδες που έπαιζαν βόλεϊ, είπε, προσθέτοντας πως αυτά τα συμβάντα φέρνουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά και υπογραμμίζουν την ανάγκη όπως επιτέλους λύσουμε το Κυπριακό ώστε και οι δύο μαζί να μπορούμε διαφεντεύουμε αυτόν τον τόπο.

Ερωτηθείς για την πρώτη εντύπωση του από την νέα κυβέρνηση ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως είναι πάρα πολύ νωρίς. Εμείς, είπε, «είμαστε στην αντιπολίτευση αλλά την ίδια ώρα θα περιμένουμε τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης και ανάλογα θα τοποθετούμαστε». Πρόσθεσε ακόμη πως είναι διεκδικητικοί αλλά την ίδια ώρα είναι και υπεύθυνοι σημειώνοντας πως θα κρίνουν από το περιεχόμενο των πολιτικών της κυβέρνησης για να τοποθετούνται ανάλογα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε επιπρόσθετα μόρια στους στρατεύσιμους που θα καταθέσουν ηλεκτρονικά στοιχεία ο Πάλμας
Αρνείται ότι ζήτησε παράταση η Αστυνομία για την έρευνα για τους κυνηγούς-Δεν απαντά για τη μη κλήση για κατάθεση
Εντόπισαν μολότοφ, κροτίδες και μπαστούνια του γκολφ στη Λεμεσό-Έρευνες για εντοπισμό των κατόχων
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές στο Ναύπλιο-Επτά συλλήψεις και πέντε τραυματίες
Η περιγραφή της 18χρονης υπαλλήλου καφέ στη Νέα Ιωνία που παρενόχλησε θαμώνας-«Είπε έχει εμμονή μαζί μου»
Εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Μοσχούρη-Στο Ντουμπάι ο εκτελεστής «Έντικ»
Στο κάδρο και η χρήση ναρκωτικών εκτός από γκαζάκι για το θάνατο του 17χρονου-Αξιολογείται μαρτυρία
Αποφασίζουν οι Καρδινάλιοι για ημερομηνία σύγκλησης του Κονκλάβιου-Στον ορίζοντα ο Μάιος
Νεαρός έχασε τη ζωή του από βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών-Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία ο ένας
Έμμεσο άνοιγμα Παπαδάκη προς την ΕΔΕΚ-«Ο Σιζόπουλος παραιτείται, δεν παραδίδει, μόνο οι βασιλιάδες παραδίδουν»