Βλέπει ξεχωριστά τους υπουργούς ο Χριστοδουλίδης, καθορίζουν στρατηγική και προτεραιότητες

Σήκωσε μανίκια και έβαλε μπρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος άρχισε ήδη συναντήσεις με τους υπουργούς και υφυπουργούς της Κυβέρνησής τους, ώστε να ορίσουν πλάνο δράσης και να θέσουν προτεραιότητες.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχισε τις συναντήσεις με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου από την Παρασκευή και θα τις συνεχίσει εντός του Σαββατοκύριακου, αλλά και τη Δευτέρα, με στόχο να προλάβει να τους δει όλους. Στις συναντήσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης και οι υπουργοί θα συζητήσουν τις προτεραιότητες, στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης και θα καθορίσουν συγκεκριμένους στόχους, για τις πρώτες 100 ημέρες.

Παράλληλα, στο τραπέζι τίθεται και η ετοιμασία σχεδίων δράσης, για υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος διακυβέρνησης, το οποίο μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας και διαφάνειας, θα παρουσιαστεί από τον κάθε υπουργό και υφυπουργό δημόσια. Τονίζεται ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, όπως επίσης και χρηστής διοίκησης.

Στις συναντήσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δίνει στους συνεργάτες του κατεύθυνση, ώστε οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιό τους τα Υπουργεία και Υφυπουργεία να τεθούν ως προτεραιότητες, ενώ γίνεται και επισκόπηση των ανοιχτών θεμάτων, που παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση από την προηγούμενη, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει στους υπουργούς την ανάγκη όλα να γίνονται στο πλαίσιο της διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενώ ζητά και αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία, που επιβάλλεται να υπάρχει.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, στο μεταξύ, έχει δώσει οδηγίες, ώστε να ετοιμαστούν και να επικαιροποιηθούν σχέδια πολιτικής προστασίας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και σε όσες θα πραγματοποιηθούν, γίνονται παρουσία της υφυπουργού παρά το Προέδρω, η οποία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Δειτε Επισης

Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Στα €523 εκατομμύρια το πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024
Να πιάσει τόπο η προσπάθεια συνεργασίας ΕΕ-Λιβάνου ζητά η Αννίτα
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα