Τα όνειρα της Αναστασίας εκτροχιάστηκαν στις ράγες των Τεμπών

Πώς μπορεί κανείς να δώσει παρηγοριά στην οικογένεια; Ποια λόγια θα μπορέσουν να απαλύνουν τον πόνο των γονιών της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου, που τα όνειρά της σταμάτησαν στις ράγες ενός τρένου;

Το ταξίδι της επιστροφής από τη Βουλγαρία, όπου βρισκόταν με φίλες της -σε μια γνωστή διαδρομή για πολλούς φοιτητές- έμελλε να είναι το τελευταίο για τη δική μας Αναστασία από την Πάφο και το όνομά της έχει πλέον προστεθεί στην μαύρη λίστα των νεκρών του μεγαλύτερου δυστυχήματος που σημειώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, με την σύγκρουση των τρένων.

Τα αποτελέσματα του DNA, επιβεβαίωσαν τους φόβους όλων όσοι έψαχναν ελπίδες ανάμεσα στα κρεβάτια των νοσοκομείων της Λάρισας… Η σορός της Αναστασίας ταυτοποιήθηκε, σκορπώντας απέραντη θλίψη σε συγγενείς, καθηγητές και φίλους της νεαρής κοπέλας.

anastasiadamidoy.width-1920

Ήταν ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειάς της και οι καθηγητές της την περιγράφουν ως ένα κορίτσι, που διακρινόταν από ήθος και εργατικότητα. Η Αναστασία ήταν από εκείνα τα παιδιά που διψούσε για μάθηση. Πρώτη πάντα στο μάθημα, μοιραζόταν με χαρά με τους καθηγητές της -από τότε που φοιτούσε στο σχολείο- το όνειρό της να σπουδάσει Οδοντιατρική στην Ελλάδα. Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε, αφού η Αναστασία κατάφερε να πάρει το πτυχίο της και είχε ήδη βάλει τον επόμενο στόχο. Ένας στόχος που παρέμεινε ανεκπλήρωτος.

Αναστασία1

Είναι και τα λόγια του αγαπημένου της καθηγητή Βιολογίας, Άγγελου Αγαθαγγέλου, που σπαράζουν καρδιές. «Και έτσι ξαφνικά, έσβησαν όλα! Χωρίς αιτία, χωρίς λόγο! Τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου έσβησαν στις ράγες…» γράφει για την αγαπημένη του μαθήτρια. «Γλυκό μου κορίτσι, θα σε θυμόμαστε για πάντα. Σήκω Αναστασία να μας πεις Βιολογία, Μαθηματικά, Χημεία… Φοβάμαι κύριε αλλά θα πω τη γνώμη μου, δεν πειράζει αν είναι λάθος! Πες καλό μου κορίτσι, πες και μην φοβάσαι, λάθη κάνουμε όλοι! Κύριε, πέρασα την πρώτη μου επιλογή, οδοντιατρική… είμαι πολύ χαρούμενη! Το αξίζεις καλό μου κορίτσι, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι δεν θα είμαι από τους τακτικούς σου πελάτες, αφού έχω γερή οδοντοστοιχία… και γελούσαμε!».

332354158_855816205506767_8118154975403072294_n

Ο Διευθυντής του Λυκείου, Ανδρέας Ιωσήφ, όπου ολοκλήρωσε την φοίτησή της πριν σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη, την περιγράφει ως άριστη μαθήτρια που ξεχώριζε για το ήθος της και την κοινωνική και μαθητική της προσφορά. «Ήταν έτοιμη να προσφέρει σε όσους είχαν ανάγκη».

Ο καθηγητής στο ΑΠΘ, Παντελής Κούρος, ζήτησε μια συγνώμη από τη φοιτήτριά του. «Σου οφείλω ένα συγνώμη επειδή είμαι κομμάτι μιας γενιάς που τραγουδούσε "έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα", ένα στίχο που αμφιβάλλω αν άκουσες ποτέ δεδομένου του χάσματος των γενεών. Ένα στίχο που όμως κι εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε πράξη», έγραψε σε μια συγκινητική ανάρτηση.

kouros.width-800

Οι φίλοι της, κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποχαιρετώντας την με λευκά τριαντάφυλλά και ένα κερί στη φωτογραφία της. Αποχαιρετούν έναν άγγελο που πέταξε στους ουρανούς και που θα θυμούνται πάντα…

«Αναστασία ο Θεός να σε αναπαύσει κορίτσι μου. Αιωνία η μνήμη όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε σε δική του ανάρτηση, «μια όμορφη ψυχή, γεμάτη αγάπη και πίστη, έχει ανέβει στον ουρανό. Η μοναξιά και η θλίψη είναι αβάσταχτες».

333474994_753295866145391_2910717859391886015_n

5000

66

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)