Ο Νορβηγός Espen Helgesen επικεφαλής του Cyprus Gran Fondo 2023

O Νορβηγός ποδηλάτης Espen Helgesen τέθηκε επικεφαλής του Cyprus Gran Fondo 2023 presented by Skoda, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή (31/3).

Με χρόνο 36:39.59 στη διαδρομή 28.3χλμ ατομικής χρονομέτρησης είναι μπροστά από τα αδέλφια Zakarin, τον Aidar (37:04.75) και τον Ilnur (37:08.63).

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο Ilnur είναι πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης, νικητής μιας διαδρομής στο περίφημο Tour de France και πρώτη φορά μετέχει στον αγώνα. Στις Γυναίκες προηγείται η Κύπρια Κωνσταντίνα Γεωργίου. Πρώτος Κύπριος άνδρας ο Κωνσταντίνος Αντωνίου στη 10η θέση γενικής. Τόσο η Γεωργίου όσο και ο Αντωνίου αγωνίζονται με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Στον κατηγορία Sportive όπου μετέχουν αθλούμενοι και όχι αθλητές, πρώτος είναι ο Λετονός Artjoms Gajevskis. Η Sportive ακολούθησε την Παρασκευή (31/3) διαδρομή 55.5χλμ με εκκίνηση από την Πλατεία Δημαρχείου στην Πάφο και τερματισμό στο χωριό Νικόκλεια.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος 500 αθλητές και αθλήτριες από 39 διαφορετικές χώρες και περιοχές. Ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας της Κύπρου συνεχίζεται το Σάββατο (01/4) με τη μεγαλύτερη ετάπ μήκους 103χλμ από την Πάφο έως τον Άγιο Νικόλαο και τερματισμό στα Κούκλια. Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους θα δοθεί στις 09:00πμ από την Πλατεία Δημαρχείου.

Η διαδρομή της Κυριακής (02/4) ξεκινάει στις 08:00πμ πάλι από την Πλατεία Δημαρχείου και τερματίζει στην Τσάδα με τις απονομές στις 15:00 στις «Αλυκές».

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Activate Cyprus.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγός το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το Cyclo Shop και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν τα Ocean Basket, τα συμπληρώματα NAMEDSPORT, η Shimano, η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Καίριας σημασίας ένα λειτουργικό πλαίσιο εκποιήσεων
Εξαγωγές χαλλουμιού στην Αυστραλία χωρίς δασμούς ζήτησε o Υπ. Γεωργίας
Κρούουν τον κώδωνα για το κάπνισμα-«Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100 εκατ. άνθρωποι»
Κοινός στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας συμφώνησαν Κανάρη και Δημητρίου
Kαλεί την Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ο Δήμος Παραλιμνίου
Ευαγγέλου: Σχεδιάζεται Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία
Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της Ανώτερης εκπαίδευσης
Ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για τη μη διακοπή του επιδόματος αναπηρίας σε δικαιούχους επικαρπίας
Απόψεις για προοπτικές οικονομίας αντάλλαξαν Κεραυνός και Χριστοφόρου
ΒΙΝΤΕΟ: Να συμβάλει στην προσπάθεια πράσινης μετάβασης θέλει το ΥΠΑΜ