«Ατυχές γεγονός η αφαίρεση τουρκικής σημαίας, δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται αθλητικές διοργανώσεις»

Ως «ατυχές γεγονός» χαρακτήρισαν διπλωματικές πηγές την αφαίρεση σημαίας της Τουρκίας, που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Κένεντι στην Πάφο στο πλαίσιο παγκόσμιου ποδηλατικού αγώνα, σημειώνοντας ότι, δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται τέτοιες διοργανώσεις. 

Συγκεκριμένα, τόνισαν στο ΚΥΠΕ ότι επρόκειτο για ένα «ατυχές γεγονός το οποίο περιήλθε στην αντίληψή μας μετά που έγινε».

Οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι είθισται, όταν πρόκειται για περιφερειακή, ευρωπαϊκή ή διεθνή διοργάνωση από μια ομοσπονδία να αναρτώνται οι σημαίες των συμμετεχόντων, εφόσον όλες οι σχετικές διαδικασίες έχουν γίνει στο πλαίσιο της νομιμότητας. Δεν είναι κάτι καινούργιο, αναφέρθηκε, ενώ σημειώθηκε ότι, αυτό γίνεται και για τις εθνικές ομάδες και αφορά ζητήματα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πολιτικοποιούνται. 

Ανέφεραν, επίσης, ότι όσες φορές τυγχάνει να υπάρχει κυπριακή συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία, κατ’ ανάλογο τρόπο απαιτείται η επίδειξη σεβασμού στα διεθνή θέσμια. 

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από αντιδράσεις, η εν λόγω σημαία κατέβηκε το απόγευμα της Τετάρτης από δύο δημοτικούς σύμβουλους του Δήμου Πάφου, με τον Δήμαρχο, Φαίδωνα Φαίδωνος, να δηλώνει ότι δεν θα επανατοποθετηθεί.

Ο Διευθυντής της διοργάνωσης του Cyprus Gran Fondo, Μιχάλης Χατζηιωάννου, σημείωσε νωρίτερα την εβδομάδα, ότι ζήτησαν την άδεια από τον Δήμο Πάφου για την τοποθέτηση των σημαιών στην πλατεία Κένεντι, που είναι το σημείο των εγγραφών και του κέντρου του αγώνα, αλλά χαρακτήρισε το συμβάν ως «λήξαν», αφού υπάρχει αυτή η ευαισθησία, όπως είπε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»