Συστήνει προσοχή η Αστυνομία για τις απάτες με τους ψευτογιατρούς-Πώς δρουν

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία, μετά από νέες αναφορές και καταγγελίες για απάτη που συνεχίζει να διαπράττεται με σκοπό την κλοπή χρημάτων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες της απάτης, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και παριστάνοντας τους γιατρούς, αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο των πολιτών που απαντούν στη τηλεφωνική κλήση, έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και άλλη ιατρική περίθαλψη. Οι δράστες ζητούν από τους πολίτες να καταβάλουν άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιατρικά έξοδα.

Οι δράστες φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις καλούν από απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή την Αστυνομία.

Αναφορές έχουν γίνει στην Αστυνομία και για δράστες που παριστάνουν τους αστυνομικούς, αναφέροντας στους πολίτες πως πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, ώστε συγγενικό τους πρόσωπο που ενεπλάκη και τραυματίστηκε σε τροχαία σύγκρουση, να βοηθηθεί από τους αστυνομικούς που διερευνούν τις ευθύνες πρόκλησης της τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίας και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών. Την ίδια η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου