Έγκριση Προϋπολογισμού της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων για το 2023

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων χαιρετίζει την ψήφιση του Προϋπολογισμού της για το έτος 2023 από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Προυπολογισμός της ΕΑΣ για το έτος 2023 είναι πλεονασματικός με τα έσοδα να ανέρχονται στα €25,162,116 και τις δαπάνες στα €24,867,313. Ο Προϋπολογισμός εκπονήθηκε στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΑΣ για την περίοδο 2023-2025, ο οποίος αποτελείται από τέσσερις στρατηγικές επιδιώξεις, ενώ παράλληλα καθορίζει το πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών της. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός βασίζεται στην ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του τομέα των τυχερών παιχνιδιών και στο όραμα της ΕΑΣ να καταστεί η Κύπρος ένα δίκαιο και ασφαλές κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, με βασικό άξονα την προστασία των παικτών.

Οι στρατηγικές επιδιώξεις της ΕΑΣ για την εν λόγω περίοδο είναι η αναβάθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου και εποπτικού ρόλου, η διασφάλιση της προστασίας των παικτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, η ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός του κλάδου, καθώς επίσης η βελτιστοποίηση της εσωτερικής οργανωσιακής λειτουργίας της. Προς επίτευξη των στρατηγικών της επιδιώξεων, η ΕΑΣ καθόρισε πλαίσιο εφαρμογής, το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, στη συνεχή προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στη στρατηγική ρύθμισης και εποπτείας για ανάπτυξη συμπεριφοράς εθελοντικής συμμόρφωσης, στην ενίσχυση και εδραίωση συνεργειών και τέλος στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κα. Ιωάννα Φιάκκου, σημείωσε ότι «η ΕΑΣ χαιρετίζει την ψήφιση του Προϋπολογισμού της από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αναφορικά με τη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας και συγκεκριμένες ανησυχίες που εκφράστηκαν εκ μέρους κάποιων βουλευτών, αυτό που θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι, οι ενέργειες και οι αρμοδιότητες της ΕΑΣ διεκπεραιώνονται με γνώμονα τη νομιμότητα, τη χρηστή διοίκηση και το δημόσιο συμφέρον. Στο πλαίσιο των προσπαθειών για εντατικοποίηση της πάταξης της διαφθοράς, η Αρχή είναι πιστοποιημένη με το ISO37001 – Antibribery Management System, καθώς επίσης εφαρμόζει διαδικασίες και τυγχάνει ενδελεχών ετήσιων ελέγχων για τον τρόπο διεκπεραίωσης των αρμοδιοτήτων της. Είμαστε πάντα στη διάθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων για να προσέλθουμε και να παραθέσουμε με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες που τηρούμε, τόσο για το καθεστώς αδειοδότησης και ελέγχου των στοιχηματικών εταιρειών και του παράνομου στοιχήματος, όσο και για τα οικονομικά αποτελέσματα των δέκα ετών λειτουργίας της ΕΑΣ».

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019. Η Αρχή είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, ρύθμιση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας που διεξάγεται εντός της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα για συνεργασία και συζήτηση με αρμόδιους φορείς, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεαρών ατόμων και των ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.nba.gov.cy.

Δειτε Επισης

Ηγετικό περιφερειακό ρόλο αναγνώρισε στην Κύπρο ο Σούνακ-Συζήτησε τις εξελίξεις με τον Πρόεδρο
Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στην Ελλάδα-Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
7280 υποψήφιοι διεκδικούν 3227 θέσεις την 9η Ιουνίου-Όλες οι λεπτομέρειες ενόψει εκλογών
Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Θα αποποιηθώ τη σύνταξη δημάρχου αν εκλεγώ
Συνεχίζεται η ανέγερση «προεδρικού συγκροτήματος» στα κατεχόμενα
Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις
Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έρχιουρμαν: Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα
Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί από την επίθεση με σπαθί κατάνα στο Λονδίνο