Ερώτημα σε Χριστοδουλίδη εάν αποδέχεται την κυρίαρχη ισότητα Τ/κ θέτει ο Τατάρ

Για να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων θα πρέπει να καθορισθεί το πλαίσιο, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, απευθύνονας παράλληλα το ερώτημα στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη κατά πόσο θα αποδεχθεί ή όχι την κυριαρχική ισότητα των Τ/κ.

Ο Τ/κ ηγέτης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Λονδίνο, μίλησε σε διάφορα ΜΜΕ. Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ο κ. Τατάρ είπε ότι η προσέγγισή του είναι ξεκάθαρη, καθώς για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις η κυριαρχική ισότητα θα πρέπει να γίνει αποδεκτή. «Θα αποδεχτείτε την κυριαρχική μας ισότητα ή όχι; Εάν δεν γίνει, δεν έχει νόημα να καθίσουμε στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε. Υποστήριξε δε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να πει κάτι διαφορετικό από τις γνωστές θέσεις των Ε/κ.

Ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στην βρετανική πρωτεύουσα αλλά και στην διαμαρτυρία των Ελλήνων και Ε/κ φοιτητών έξω από το King’s College. «Αυτή η προσβολή προς εμένα, στην πραγματικότητα ήταν μια ασέβεια, προσβολή και επίθεση στον τουρκοκυπριακό λαό, που έχει επίσης λάβει χώρα σε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο. Επομένως, η άλλη πλευρά πιθανότατα θα πάρει ένα μάθημα από αυτό» ανέφερε.

Επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να εξηγεί την «κυπριακή υπόθεση» και το δίκαιο των Τ/κ. Εάν υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, συνέχισε, πλέον θα είναι μεταξύ δύο ίσων κυρίαρχων κρατών, προσθέτοντας ότι διάλυση του ψευδοκράτους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Σε δηλώσεις του στην τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του αλλά και στην διαμαρτυρία λέγοντας ότι αυτή δεν άρμοζε σε φοιτητές πανεπιστημίων. Σημείωσε δε ότι οι Ε/κ φώναζαν «Έξω η Τουρκία από την Κύπρο», «Έξω οι Τούρκοι». Δεν μπορούν να χωνέψουν τον ηγέτη που εξέλεξαν οι Τ/κ ως «πρόεδρό» τους, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό ο Έρχιουρμαν
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη-«Σημαντικό βήμα η επανεκκίνηση προσπάθειας για Κυπριακό»
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις για ψήφο στα 17, αυτόματη εγγραφή, Βουλευτές επικρατείας
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα
Εκθειάζει την Τουρκία, πάει στη Γενεύη με τα δύο κράτη στη βαλίτσα ο Τατάρ
Πυρά από κόμματα της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό ΠτΔ-«Οι πολίτες έχουν κουραστεί με τις συνεχείς επαναλήψεις»
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό-«Η Γενεύη θα είναι η αρχή της διαδικασίας»