«Ήπιε καφέ με τη γυναίκα, της είπε τον πόνο του και στο τέλος την έκλεψε»

Απίστευτα και όμως… κυπριακά είναι τα παράπονα που φθάνουν στα αυτιά των αρμόδιων της ΑΗΚ από καταναλωτές, όπου επιτήδειοι παριστάνουν τους υπαλλήλους της Αρχής και ξεγελούν ανυποψίαστους πολίτες, υποστηρίζοντας τους ότι διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και έτσι για να τους αντικαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, τους ζητούν χρηματική αμοιβή, μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Μάλιστα, μετά από καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 42χρονου, ο οποίος φαίνεται να εξαπάτησε δυο ηλικιωμένες γυναίκες, προσποιούμενος συνεργάτη της ΑΗΚ. Στη μια περίπτωση, ο 42χρονος, φαίνεται να μετέβη σε οικία 77χρονης και αφού της έκλεισε τον γενικό διακόπτη παροχής ρεύματος, έκανε τον συνεργάτη της ΑΗΚ και ότι θα της έφτιαχνε τη βλάβη. Αφού της απέσπασε στη συνέχεια 450 ευρώ και ανέβασε τον διακόπτη, της ανέφερε ότι η βλάβη επιδιορθώθηκε.

Σε άλλη περίπτωση, ο 42χρονος έπραξε παρόμοια ενέργεια σε βάρος 76χρονης, καταφέρνοντας μάλιστα να της αποσπάσει από την οικία της πορτοφόλι που περιείχε 200 ευρώ, δελτίο ταυτότητας, άδεια οδηγού, όπως και πιστωτική κάρτα, που χρησιμοποίησε στη συνέχεια και απέσπασε άλλα 450 ευρώ.

Πάντως, από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, εμφανώς προβληματισμένη, ανέφερε στον REPORTER, ότι «δυστυχώς, υπάρχουν περισσότερα από ένα περιστατικά με υποθέσεις που διάφοροι παριστάνουν τους υπάλληλους της ΑΗΚ και ξεγελούν ανυποψίαστους πολίτες».

Αναφερομένη σε συγκεκριμένο περιστατικό η κα. Παπαδοπούλου, είπε πως, «υπήρξε περίπτωση που μπήκε μέσα στο σπίτι ανυποψίαστης γυναίκας ο επιτήδειος, ήπιε καφέ και κάθισε και είπε τα προβλήματά του μάλιστα, ότι πέθανε η γυναίκα του και μεγαλώνει μόνος τα παιδιά του και τότε τον λυπήθηκε η καημένη γυναίκα και τον πλήρωσε».

Αρκετοί πάντως φαίνεται να είναι καταναλωτές που εξέφρασαν παράπονα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΗΚ, με την κα. Παπαδοπούλου να εξηγεί πως, «κάποιοι επιτήδειοι, κόβουν το ρεύμα, κάνοντας παράνομη επέμβαση στον μετρητή των σπιτιών απ’ έξω, όταν υπάρχει πρόσβαση και μετά από λίγο εμφανίζονται ως δια μαγείας στους ιδιοκτήτες των σπιτιών, ως υπάλληλοι της ΑΗΚ ή ως υπάλληλοι κάποιας ανταγωνιστικής εταιρείας».

Ισχυρίζονται μάλιστα στους καταναλωτές, πρόσθεσε, «ότι η ΑΗΚ, χρεώνει 700 ευρώ, ενώ αυτοί με 500 ευρώ τους επαναφέρουν το ρεύμα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ουδέποτε η ΑΗΚ θα χρεώσει καταναλωτές για να τους επαναφέρει την ηλεκτροδότηση. Όταν υπάρχει βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ, αλίμονο να χρεώνουμε και τον κόσμο. Χρέωση υπάρχει μόνο όταν καεί μια ασφάλεια για παράδειγμα στο σπίτι, ή ο αυτόματος μικροδιακόπτης. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ο ίδιος ο καταναλωτής θα καλέσει την ΑΗΚ και θα αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα και τότε θα πάει το συνεργείο στην οικία να αντικαταστήσει τον ασφαλειοφορεά και υπάρχει μια χρέωση για παράδειγμα γι’ αυτές τις περιπτώσεις της τάξης των 24 ευρώ με επιπλέον το ΦΠΑ, κάτι που θα εμφανιστεί στον επόμενο λογαριασμό του καταναλωτή. Ουδέποτε υπάλληλοι της ΑΗΚ, θα λάβουν μετρητά από τους καταναλωτές στα σπίτια».

Την ίδια ώρα, η κα. Παπαδοπούλου, καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού πάντοτε πρέπει να ζητά από το προσωπικό που επισκέπτεται το σπίτι του, να δει την εταιρική ταυτότητα του υπαλλήλου. «Όλοι λειτουργοί της ΑΗΚ, κρατάνε μαζί τους ταυτότητα της Αρχής, άρα οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να τους ζητήσουν να τους την παρουσιάσουν. Επίσης, οι λειτουργοί της ΑΗΚ, φοράνε στολή, με τα χρώματα του Οργανισμού. Άρα και πάλι φαίνεται από τη στολή τους ότι είναι υπάλληλοι της ΑΗΚ. Σε καμία περίπτωση δεν εισπράττουν χρήματα οι λειτουργοί, άρα σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν πρέπει να δίνουν χρήματα σε αυτούς. Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι, είναι ότι οι λειτουργοί ουδέποτε εισέρχονται στα υποστατικά των καταναλωτών, καθώς οι μετρητές βρίσκονται έξω από αυτά και η δουλειά του λειτουργού, τελειώνει εκεί που είναι ο μετρητής».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές