«Όφειλε να ενημερώσει για την καθυστέρηση»-Ο επιθεωρητής ρίχνει ευθύνες στον σταθμάρχη

Ένα νέο πρόσωπο φαίνεται πως βάζει στο «κάδρο των ευθυνών» για την τραγωδία στα Τέμπη ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημήτρης Νικολάου.

Στην απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον ορισμό των βαρδιών των σταθμαρχών -μεταξύ αυτών και του 59χρονου Βασίλη Σαμαρά, που είναι προφυλακισμένος για τη μετωπική σύγκρουση στα Τέμπη- φέρεται να έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών και τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου.

Ο κ. Νικολάου φέρεται να κατέθεσε ένα υπόμνημα περίπου 100 σελίδων.

Όπως είπε, κατά πληροφορίες, μέχρι την ώρα της τραγωδίας, δεν γνώριζε ότι το Intercity είχε καθυστέρηση περίπου μίας ώρας -στο σημείο αυτό, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ φέρεται να υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα για την καθυστέρηση αυτή.

Παράλληλα, φέρεται να τόνισε ότι δεν σχετίζεται με την εκπαίδευση του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος είχε την απαραίτητη πιστοποίηση, αλλά ούτε και με το γεγονός ότι οι άλλοι δύο σταθμάρχες εγκατέλειψαν νωρίτερα τη βάρδια τους.

Υπενθυμιζεται, στο σημείο αυτό, ότι ο επιθεωρητής Νικολάου έλαβε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη,

Για την απολογία του επιθεωρητή, αλλά και για το ζήτημα της αναρρωτικής άδειας μίλησε και ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας, στην ΕΡΤ.

«Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ' αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια, ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών» υποστήριξε.

Ο κ. Γλύκας στάθηκε, επίσης, στον διαμοιρασμό των ευθυνών σχετικά με το δυστύχημα, αναφέροντας ότι στην πορεία ενδεχομένως θα αποδοθούν ευθύνες και αλλού και, προκειμένου να γίνει αυτό, χρειάζεται αρκετός χρόνος, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος για υποστήριξη κατηγορίας. Συμπλήρωσε ότι, με βάση τη γνώση που έχει ο ίδιος, ο εφέτης ανακριτής και η αναπληρώτριά του κινούνται τάχιστα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διερεύνηση θα γίνει πάρα πολύ σωστά.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Σενάριο για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών πίσω από την υπόθεση με το μωρό που βρέθηκε δίπλα σε κάδο
Μυστήριο με την αρπαγή του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο-Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Η τραγική κραυγή του ιερέα που κήδεψε την δολοφονημένη κόρη του στη Λάρισα-«Γιατί παιδί μου;»
Πολιτική αντιπαράθεση μετά τα νέα πορίσματα για τα Τέμπη-Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία