Πράσινο Βουλής για διακρατική συμφωνία για δραστηριοποίηση ΟΠΑΠ στην Κύπρο

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε με 41 ψήφους υπέρ και έναν εναντίον, διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για τους όρους οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης των παιχνιδιών από την “ΟΠΑΠ Α.Ε.” στην Κύπρο.

Με την ψήφιση του νόμου κυρώθηκε η συμφωνία που έγινε δι’ ανταλλαγής επιστολών, ημερομηνίας 5 Μαΐου 2022 και 8 Ιουλίου 2022, μεταξύ των κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την οποία συμφωνείται ότι κατά την ημερομηνία υπογραφής της προβλεπόμενης στο άρθρο 5 του περί Ορισμένων Τυχερών Παιχνιδιών Νόμου του 2018 νέας συμφωνίας, καταργούνται ταυτόχρονα η παλαιότερη σχετική διακρατική συμφωνία του 2003 για τους όρους οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης των παιχνιδιών που διεξάγονται από την ΟΠΑΠ ΑΕ στην Κύπρο, καθώς και ο σχετικός κυρωτικός της νόμος.

Η προτεινόμενη ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί η μη δημιουργία θεσμικού κενού μεταξύ της θέσεως σε ισχύ της κατάργησης της προαναφερθείσας διακρατικής συμφωνίας του 2003 και της υπογραφής της νέας σύμβασης με τον νέο πάροχο κατά τα προβλεπόμενα στον περί Ορισμένων Τυχερών Παιχνιδιών Νόμο του 2018 [Ν. 52(Ι)/2018].

Η επικύρωση της συμφωνίας είχε αναβληθεί για μια εβδομάδα, στην οποία όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Χάρης Γεωργιάδης επιβεβαιώθηκε ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί κυρωτικός νόμος μιας διακρατικής συμφωνίας.

Πρόσθεσε ότι έλαβαν όλες τις διαβεβαιώσεις από την εκτελεστική εξουσία, τη Νομική Υπηρεσία και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ότι δεν θα προκύψει οπουδήποτε πρόβλημα και ότι θα διασφαλιστεί ότι θα γίνουν όλες οι αδειοδοτήσεις.

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ο βουλευτής Λευκωσίας Κωστής Ευσταθίου είπε ότι δεν μπορεί ο νόμος να καταργεί ρύθμιση διακρατική και να προβλέπει ότι ιδιωτική συμφωνία η οποία θα προκύψει στο μέλλον δυνατόν να καταργήσει ρύθμιση η οποία έχει θεσπιστεί με βάση διακρατική συμφωνία.

Δειτε Επισης

Από τα φιλικά προετοιμασίας στα ντέρμπι η Κυβέρνηση-Το «ρόστερ», η τακτική και η πρώτη αξιολόγηση
Κλείνει τον κύκλο των εκλογών ο ΔΗΣΥ-Σήμερα οι Επαρχιακές Συνελεύσεις
Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές