Μνεία από Ευσταθίου στην Αρχή Κατά Διαφθοράς σε τηλεδιάσκεψη με Γιόχανσον

Η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς ήταν ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κύπρο, ανέφερε την Πέμπτη ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, κατά τη συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον,, με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Ευσταθίου επεσήμανε επίσης ότι προϋπόθεση για την ύπαρξη του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων, κατά τρόπο διαφανή και λειτουργικό και εισηγήθηκε την εγκαθίδρυση των απαραίτητων μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Προστίθεται ότι σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι το κράτος δικαίου αποτελεί αναμφίβολα ακρογωνιαίο λίθο των δημοκρατικών κρατών, αλλά και συνιστώσα για τη λειτουργία και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθίου, εγείρονται, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την ανεξαρτησία των θεσμών. Υπογράμμισε πως προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια δικαίου και η λειτουργία των κρατών με σεβασμό στο κράτος δικαίου, απαιτείται επειγόντως η δημιουργία των κατάλληλων μηχανισμών και ανεξάρτητων θεσμών ελέγχου, δηλαδή ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχων και ισορροπιών, που θα αποτρέπουν φαινόμενα διαφθοράς.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ