Μνεία από Ευσταθίου στην Αρχή Κατά Διαφθοράς σε τηλεδιάσκεψη με Γιόχανσον

Η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς ήταν ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κύπρο, ανέφερε την Πέμπτη ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, κατά τη συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον,, με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Ευσταθίου επεσήμανε επίσης ότι προϋπόθεση για την ύπαρξη του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων, κατά τρόπο διαφανή και λειτουργικό και εισηγήθηκε την εγκαθίδρυση των απαραίτητων μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Προστίθεται ότι σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι το κράτος δικαίου αποτελεί αναμφίβολα ακρογωνιαίο λίθο των δημοκρατικών κρατών, αλλά και συνιστώσα για τη λειτουργία και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθίου, εγείρονται, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την ανεξαρτησία των θεσμών. Υπογράμμισε πως προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια δικαίου και η λειτουργία των κρατών με σεβασμό στο κράτος δικαίου, απαιτείται επειγόντως η δημιουργία των κατάλληλων μηχανισμών και ανεξάρτητων θεσμών ελέγχου, δηλαδή ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχων και ισορροπιών, που θα αποτρέπουν φαινόμενα διαφθοράς.

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου