Μνεία από Ευσταθίου στην Αρχή Κατά Διαφθοράς σε τηλεδιάσκεψη με Γιόχανσον

Η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς ήταν ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κύπρο, ανέφερε την Πέμπτη ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, κατά τη συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον,, με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Ευσταθίου επεσήμανε επίσης ότι προϋπόθεση για την ύπαρξη του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων, κατά τρόπο διαφανή και λειτουργικό και εισηγήθηκε την εγκαθίδρυση των απαραίτητων μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Προστίθεται ότι σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι το κράτος δικαίου αποτελεί αναμφίβολα ακρογωνιαίο λίθο των δημοκρατικών κρατών, αλλά και συνιστώσα για τη λειτουργία και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθίου, εγείρονται, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την ανεξαρτησία των θεσμών. Υπογράμμισε πως προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια δικαίου και η λειτουργία των κρατών με σεβασμό στο κράτος δικαίου, απαιτείται επειγόντως η δημιουργία των κατάλληλων μηχανισμών και ανεξάρτητων θεσμών ελέγχου, δηλαδή ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχων και ισορροπιών, που θα αποτρέπουν φαινόμενα διαφθοράς.

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος