Μεταφέρθηκαν 76 μετανάστες από την Κύπρο στη Γαλλία

H μεταφορά 76 αιτητών διεθνούς προστασίας, με καταγωγή από Συρία και Αφγανιστάν, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, από την Κύπρο στη Γαλλία, μέσω του πιλοτικού προγράμματος εθελούσιας μετεγκατάστασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η εν λόγω μεταφορά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με την Γαλλία, η οποία αποτελεί την πρώτη από μια σειρά μεταφορών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο του εθελοντικού μηχανισμού αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) και των Γαλλικών Αρχών.

Σημειώνεται ότι η μετεγκατάσταση μεταναστών άρχισε εδώ και τρεις μήνες και σε άλλα κράτη μέλη, όπως στη Γερμανία, Βουλγαρία και Ρουμανία, με τον συνολικό αριθμό μετεγκατεσθέντων να ανέρχεται συνολικά στους 210, περιλαμβανομένων και των αιτητών διεθνούς προστασίας προς τη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής που έχουν αυξημένες μεταναστευτικές προκλήσεις, μέσω παροχής βοήθειας από άλλα κράτη μέλη, σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης.

Η αποδοχή της Γαλλίας για τη μεταφορά των πρώτων 76 αιτητών από την Κύπρο, αλλά και των άλλων κρατών μελών που μετείχαν στο πρόγραμμα, έρχεται ως έμπρακτη στήριξη και κίνηση αλληλεγγύης προς την Κύπρο, η οποία αποτελεί την πρώτη χώρα σε αιτήσεις διεθνούς προστασίας στην ΕΕ, κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Οι μετεγκαταστάσεις χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό
Συμπλοκή ανήλικων και μαχαιρώματα στη Λεμεσό
Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022
Έναρξη εκσκαφών στην Αλόα ζητούν συγγενείς τ/κ αγνοούμενων
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού
Ολοκληρώθηκε κύκλος συζητήσεων του ΥΠΑΝ με διευθύνσεις σχολείων
Επαναπροκηρύσσεται το μέτρο του πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής
Ανακάμπτουν τα πεύκα που επηρεάστηκαν από πιτυοκάμπη
Ανεβάζουν τις τιμές σε καύσιμα και τσιγάρα στα κατεχόμενα
Η παραπληροφόρηση, οι αλήθειες και τα ψέματα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών