Απέσυρε τους κανονισμούς για αισθητικές επεμβάσεις το Υπ. Υγείας-«Στερεί λεφτά από τα νοσηλευτήρια»

Την Πέμπτη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας επρόκειτο να συζητήσει τους περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Είσπραξη Τελών για Παρεχόμενες Υπηρεσίες εκτός ΓΕΣΥ) Κανονισμούς του 2022. Ωστόσο, ενημερώθηκε από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας ότι η αρμόδια Υπουργός, Πόπη Κανάρη, απέσυρε τους κανονισμούς.

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε μέλη της Επιτροπής, τα οποία εξέφρασαν τη δυσφορία τους σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνεδρίας. 

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Επιτροπής Υγείας για την απόσυρση των κανονισμών από την Υπουργό Υγείας «την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων από τα δημόσια νοσηλευτήρια». Κάνοντας λόγο για «αδιανόητη συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας», ο κ. Δίπλαρος είπε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Επιτροπή Υγείας βρίσκεται προ τετελεσμένων. «Θα θέλαμε τουλάχιστον από την Υπουργό Υγείας να ενημέρωνε αυτούς που η ίδια θεωρεί ότι είναι συνεργάτες της», υπέδειξε. 

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας εξήγησε ότι οι εν λόγω κανονισμοί αφορούσαν τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Αυτές οι επεμβάσεις, συνέχισε, θα απέφεραν έσοδα στον ΟΚΥπΥ πέραν του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ακόμη, κάλεσε την Υπουργό Υγείας να κάνει δεύτερες σκέψεις και να επαναφέρει τους κανονισμούς, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα της Επιτροπής Υγείας «να τους συζητήσει τάχιστα». «Εάν καταρρεύσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, θα καταρρεύσει το ΓεΣΥ», υπογράμμισε. 

Επιπλέον, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι χωρίς αυτούς τους κανονισμούς, δεν μπορούν να διενεργηθούν αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια. Πρόσθεσε ότι την επόμενη Πέμπτη η Υπουργός Υγείας θα παραστεί στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Από την πλευρά της, η Μαρίνα Νικολάου, βουλευτής του ΑΚΕΛ, σημείωσε ότι η απόσυρση των κανονισμών από το Υπουργείο Υγείας «είναι μια κίνηση που στερεί λεφτά από τα δημόσια νοσηλευτήρια και αποδυναμώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας». 

«Αναμένουμε την Υπουργό Υγείας στην επόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να συζητήσουμε περαιτέρω το θέμα», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικό κόσμο στο πλαίσιο ΚΑΠ
Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης
Επιτροπή στα κατεχόμενα θα εξετάσει μέτρα για την οικονομία
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους
Καταδικάζει τα ωράρια στα ΤΑΕΠ Πάφου και Πόλη Χρυσοχούς η ΠΑΣΥΚΙ
Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022
Έναρξη εκσκαφών στην Αλόα ζητούν συγγενείς τ/κ αγνοούμενων
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού