Λ. Φουρλάς: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, στόχος κανείς να μην μείνει πίσω

Με συντριπτική πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες υπερψηφίστηκε η Έκθεση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, Εισηγητής της οποίας είναι ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή αφού για πρώτη φορά Κύπριος Ευρωβουλευτής αναλαμβάνει Έκθεση που αφορά Ευρωπαϊκό Έτος, το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για τους Ευρωπαίους πολίτες και αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια εργοδοτών, εργαζομένων αλλά και του ευρύτερου συνόλου.

«Το Ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων είναι μια πραγματικότητα. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου που με εμπιστεύτηκαν ψηφίζοντας την Έκθεση με αυτή την συντριπτική πλειοψηφία, για την οποία δουλέψαμε αρκετοί άνθρωποι σκληρά για πολλούς μήνες. Το χρωστάμε στους Ευρωπαίους πολίτες, να κάνουμε τα πάντα για να δούμε αυτή την προσπάθεια να πετυχαίνει. Πρέπει να προετοιμάσουμε την Ευρώπη να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις και προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον μας».

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ειδικότερα στον Τρίλογο, που συμμετείχαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε σκληρή διαπραγμάτευση όσον αφορά τις πρόνοιες της Έκθεσης, αλλά και τη χρονική διάρκεια, η οποία τελικά θα έχει αφετηρία την 9η Μαΐου 2023 και λήξη την 8η Μαΐου 2024, θέση που στήριξε ο κ. Φουρλάς και έγινε αποδεκτή.

«Στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος. Στόχος είναι όπως όλοι να έχουν πρόσβαση στην ειδίκευση, στην επανειδίκευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Κανείς να μην μείνει πίσω».

Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι ο καταρτισμός όλων των Ευρωπαίων με τις απαραίτητες γνώσεις και τις κατάλληλες δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις που θα συναντήσουν, τόσο στο χώρο της εργασίας τους όσο και στην καθημερινότητά τους.

«Στο άμεσο μέλλον κάποιες εργασίες θα πάψουν να υπάρχουν και κάποιες νέες θα προκύψουν. Απαιτείται συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα ώστε να υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν τις μελλοντικές ανάγκες στην αγορά εργασίας».

Επομένως, κατέληξε ο κ. Φουρλάς, όταν αναφερόμαστε στις δεξιότητες, εννοούμε ειδικές ικανότητες που έχουν να κάνουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις του σήμερα και κάποιες που θα προκύψουν στα επόμενα χρόνια.

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου