Παραμένει στο νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να βρίσκεται στο καθολικό νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης, στο οποίο εισήχθη χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, ωστόσο πηγαίνει καλύτερα και «ξανάρχισε να εργάζεται». Στενοί του συνεργάτες έκαναν γνωστό ότι ευχαριστεί για τα αμέτρητα μηνύματα που δέχθηκε, με ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Το Βατικανό, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο Φραγκίσκος πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα, με πρόβλημα άσθματος και ότι έχει αρχίσει να του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία. Η κατάσταση της υγείας του, η οποία επιδεινώθηκε πιθανόν λόγω υπερκόπωσης, «βελτιώνεται σταδιακά και οι προβλεπόμενες θεραπείες συνεχίζονται. Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό του, διάβασε μερικές εφημερίδες και ξανάρχισε να εργάζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ο Φραγκίσκος παραμείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, στις θρησκευτικές τελετές πρόκειται να χοροστατήσει ένας από τους γηραιότερους καρδινάλιους του Βατικανού, αρχής γενομένης από την λειτουργία της Κυριακής των Βαίων των Καθολικών, στις 2 Απριλίου.

Πριν από δύο χρόνια, ο ποντίφικας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας, για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις, ορισμένες φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ερημιά στα σοκάκια και τους δρόμους της Σαντορίνης-Έφυγαν πάνω από 10.000 κάτοικοι και εργαζόμενοι
Συγκλονίζει ο χειρουργός για την δωρεά οργάνων του Άγγελου-«Είδα το κορμί και είπα "Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε;"»
Στους 11 οι νεκροί στη χειρότερη επίθεση σε σχολείο στην ιστορία της Σουηδίας-Το προφίλ του δράστη
Κάνει βουτιά η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και χιόνια-Αναμένεται ψυχρό Σαββατοκύριακο
Στην Κύπρο ο Δένδιας-Βλέπει Πάλμα και μετά Χριστοδουλίδη-Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις
Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
Ανακτήθηκαν όλες οι σοροί της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον-Στους 67 οι νεκροί
Παγκόσμια ανησυχία από τις εξαγγελίες Τραμπ-Θέλει να κατακτήσει τη Λωρίδα της Γάζας και να διώξει τους Παλαιστίνιους
Στο σκοτάδι η Αστυνομία για εφαρμογή διαταγμάτων των ΤΑΚΑΤΑ-Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το χρονοδιάγραμμα
«Ανακρίνεται» από την Βουλή το Υπουργείο Παιδείας για το «Γονέας 1 και 2»-Ζητούν εξηγήσεις οι βουλευτές