Πώς απαντά ο ΚΟΑ για την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε διεθνείς αγώνες

Με τον ίδιο τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαιτούσε την ανάρτηση της σημαίας της σε αγώνες που διοργανώνονται στην Τουρκία, με αυτόν τον τρόπο ακριβώς πρέπει να πράξουμε και εμείς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Παπαμιλτιάδη, λέγοντας πως αυτή είναι η διεθνής πρακτική την οποία ακολουθεί και ο ΚΟΑ. Όπως είπε η κ. Παπαμιλτιάδη, ο ΚΟΑ επιβεβαίωσε και με το Υπουργείο Εξωτερικών «ότι ουσιαστικά πράττουμε σωστά».

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις για την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας στην πλατεία Κένεντυ, λόγω του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα Cyprus Gran Fondo, που διεξάγεται στην Πάφο, η κ. Παπαμιλτιάδη είπε ότι λειτουργός του Δήμου Πάφου επικοινώνησε με τον ΚΟΑ και ζήτησε διευκρινίσεις κατά πόσο θα έπρεπε να αναρτηθεί η τουρκική σημαία μαζί με τις υπόλοιπες σημαίες των χωρών των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα.

«Η απάντηση του ΚΟΑ είναι ότι ασφαλώς και πρέπει να αναρτηθεί η σημαία, καθώς αυτή είναι η διεθνής πρακτική όσον αφορά τον αθλητισμό και όχι μόνο», είπε. «Αυτό ακριβώς επιβεβαιώσαμε και με το Υπουργείο Εξωτερικών, ότι η πρακτική αυτή η οποία ακολουθήσαμε είναι και η σωστή», συμπλήρωσε.

Είπε ότι όπως επιβεβαιώθηκε και με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τον ίδιο τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαιτούσε την ανάρτηση της σημαίας της ΚΔ σε αγώνες που διοργανώνονται στην Τουρκία «με αυτόν τον τρόπο ακριβώς πρέπει να πράξουμε και εμείς».

Σίγουρα είναι ευαίσθητο το θέμα «αλλά ο αθλητισμός ενώνει», ανέφερε καταληκτικά.

Λήξαν το συμβάν με την τουρκική σημαία, λέει ο Διευθυντής του Cyprus Gran Fondo

Λήξαν χαρακτήρισε το συμβάν με την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας, μαζί με τις σημαίες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, στην Πλατεία Κένεντυ, ο Διευθυντής της διοργάνωσης του Cyprus Gran Fondo by Skoda.presented στην Πάφο Μιχάλης Χατζηιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε πως ως διοργανωτές ενός παγκόσμιου αγώνα ζήτησαν την άδεια από τον Δήμο Πάφου για την τοποθέτηση των σημαιών στην πλατεία Κένεντυ, που είναι το σημείο των εγγραφών και του κέντρου του αγώνα.

Ζητήθηκε, συνέχισε, η τοποθέτηση σημαιών από τις 39 διαφορετικές χώρες, που συμμετέχουν. Στους αγώνες, είπε, ενδεικτικά συμμετέχουν 500 αθλητές και αθλήτριες από τέσσερις ηπείρους και ανάμεσα στις χώρες είναι και η Τουρκία. 

Ως εκ τούτου, συνέχισε, θα έπρεπε να υπάρχει και η τουρκική σημαία, προσθέτοντας πως «εγκρίθηκε από τον Δήμο Πάφου, τοποθετήθηκαν οι σημαίες και μετά ενημερώθηκα ότι η τούρκικη σημαία κατέβηκε».

Επεσήμανε ωστόσο πως για τους διοργανωτές το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού υπάρχει αυτή η ευαισθησία.

Σημειώνεται πως ο αγώνας Cyprus Gran Fondo by Skoda.presented θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στην Κύπρο.

Είπε τέλος πως σε καμία άλλη διοργάνωση δεν έχει αφαιρεθεί η τουρκική σημαία, σημειώνοντας ωστόσο πως στο εξωτερικό οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή