Σε επαφή με ΕΛ.ΑΣ. η Αστυνομία-Ζήτησε πληροφόρηση για την υπόθεση των τρομοκρατών

Σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με τη σύλληψη του 27χρονου Χαϊντέρ και του 29χρονου Χουσεΐν, οι οποίοι επιχειρούσαν να οργανώσουν μακελειό σε ισραηλινό εστιατόριο, στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή, βρίσκεται η Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κυπριακές αρχές ζήτησε από τις ελληνικές αρχές πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα, για σκοπούς αξιολόγησης και συλλογής πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα Μέσα της Ελλάδας, τις τελευταίες ώρες, οι συλλήψεις των δύο Πακιστανών στην Ελλάδα φαίνεται να συνδέονται με δύο αντίστοιχα περιστατικά συλλήψεων.

Συγκεκριμένα, η μία είναι η σύλληψη Πακιστανών στην Κύπρο, το 2021, για απόπειρα επίθεσης σε ισραηλινό στόχο και η άλλη ένα χρόνο μετά το 2022, νέες συλλήψεις Πακιστανών, στην Τουρκία, που σχεδίαζαν επίθεση σε ισραηλινό στόχο στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρεται στα ελλαδικά Μέσα, η υπόθεση της Κύπρου το 2021, με στόχους έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία από το Ισραήλ και τέσσερα κοντινά του πρόσωπα, επιφανή στελέχη των εταιρειών του, που κατοικούσαν μόνιμα στη Κύπρο.

Ο άνθρωπος που φέρεται να είχε βάλει στο στόχαστρο τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες ήταν ο 39χρονος Αζέρος, Ορχάν Ασάντοφ, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 στη Λευκωσία και σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα, με καθοδήγηση από το Ιράν.

Ο ύποπτος τρομοκράτης είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση και τα μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, ακινητοποίησαν το όχημα του σε περιοχή του Αγίου Δομετίου. Είχε φτάσει λίγες ημέρες πριν την σύλληψη του στη Λάρνακα, μετέβη στα κατεχόμενα και επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Μέσα στο όχημα που είχε ενοικιάσει από την Αγία Νάπα, εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος έμενε στα κατεχόμενα και εκεί σχεδίαζε να διαφύγει αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, είχαν συλληφθεί δύο 28χρονοι οδηγοί ντελίβερι από το Πακιστάν, οι οποίοι φέρεται να συνεργάζονταν με τον Αζέρο κατηγορούμενο τρομοκράτη.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου