Έμεινε έκπληκτος ο Φαίδωνας για τις επικρίσεις για την τουρκική σημαία-«Δεν θα ξανατοποθετηθεί»

Την έκπληξη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πάφου για τις επικρίσεις που δέχτηκε ο Δήμος Πάφου για το θέμα της τοποθέτησης τουρκικής σημαίας στην πλατεία Κένεντυ για σκοπούς ποδηλατικού αγώνα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η σημαία που αφαιρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από δύο δημοτικούς σύμβουλος δεν θα ξανατοποθετηθεί. Το θέμα επιχειρείται να πολιτικοποιηθεί, είπε ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε γνώση ούτε έδωσε οδηγίες.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ότι αντιλαμβάνεται πως πρέπει να τοποθετούνται σημαίες όλων των χωρών σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, όμως από την άλλη, συνέχισε, η Τουρκία είναι η χώρα που κατέχει την Κύπρο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυστηρή υποχρέωση να είναι η σημαία εκεί, παρόμοιες θα ήταν οι οδηγίες του Δημάρχου για να κατεβεί, συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του αγώνας ποδηλασίας Gran Fondo, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στην Κύπρο. Ο αγώνας, είπε, είναι ενταγμένος στην λίστα των αγώνων που διεξάγονται για να γίνει η παγκόσμια κατάταξη των αθλητών ποδηλασίας.

Ανέφερε ότι οι διοργανωτές επέλεξαν την Πάφο και ζήτησαν να τοποθετηθούν στο σημείο εκκίνησης οι σημαίες των 39 χωρών από τις οποίες προέρχονται οι ποδηλάτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα, και όχι ο Δήμος Πάφου. Κατόπιν τούτου, συνέχισε, τοποθετήθηκαν οι 39 σημαίες όπως τους το ζήτησαν και όπως ήταν ο κατάλογος.

Είπε επίσης πως ουδεμία σχέση είχε ο Δήμος Πάφου, σημειώνοντας πως «το θέμα επιχειρείται να πολιτικοποιηθεί και να στοχοποιηθεί είτε ο Δήμος Πάφου, είτε το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε ο Δήμαρχος». Πρόσθεσε ακόμη πως προσωπικά ο ίδιος δεν είχε γνώση, ούτε έδωσε οδηγίες. Το συμβάν περιήλθε σε γνώση του αφρούν υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και αφού τηλεφώνησαν στον Δημοτικό Γραμματέα για να παραπονεθούν για το ότι «η σημαία της κατοχικής Τουρκίας» βρίσκεται στην Πλατεία Κένεντυ, συνέχισε.

Είπε ακόμη πως λειτουργός του Δήμου Πάφου απευθύνθηκε στον ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Ακολούθως ο ΚΟΑ απάντησε πως καλό θα ήταν να παραμείνει η σημαία γιατί αυτό γίνεται και όταν γίνονται αγώνες στην Τουρκία, συνέχισε. «Στα επόμενα 8- 10 λεπτά πριν αντιδράσει ο Δήμος Πάφου ενημερώθηκε ο Δήμος ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι μετέβησαν στην πλατεία και κατέβασαν την σημαία» είπε.

Αναφέρθηκε ακόμη και στην Πλατεία Κένεντυ που γειτνιάζει με την τουρκοκυπριακή συνοικία του Μουττάλου, όπου ζουν πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν από την κατοχική Τουρκία, λέγοντας πως Ψ

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικό κόσμο στο πλαίσιο ΚΑΠ
Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης
Επιτροπή στα κατεχόμενα θα εξετάσει μέτρα για την οικονομία
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους
Καταδικάζει τα ωράρια στα ΤΑΕΠ Πάφου και Πόλη Χρυσοχούς η ΠΑΣΥΚΙ
Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022
Έναρξη εκσκαφών στην Αλόα ζητούν συγγενείς τ/κ αγνοούμενων
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού