Ημερίδα για πλατφόρμες βίντεο, ενδοοικογενειακή βία και διακίνηση προσώπων

Ημερίδα με θέματα τις «Πλατφόρμες Διαμοιρασμού Βίντεο» και την «Ενδοοικογενειακή βία / Διακίνηση Προσώπων» διοργάνωσε την Τετάρτη, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Ρόνα Κασάπη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η ημερίδα χωρίστηκε σε δύο μέρη με διαφορετικές θεματικές.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε ο Ρόλος των Ρυθμιστικών Αρχών στο Ψηφιακό Περιβάλλον, από τη Δρ Αντιγόνη Θεμιστοκλέους, Λειτουργό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, ενώ η Λειτουργός-Νομικός της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κωνσταντία Μιχαηλίδου,  ανέλυσε τις βασικές πτυχές καθώς και τις προκλήσεις γύρω από το Νομοθετικό Ρυθμιστικό Πλαίσιο που  αφορά στις πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο.

Στη συνέχεια, η Julia Cooke, International Policy Manager, Online Safety της Αγγλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ofcom, παρουσίασε την προσέγγιση της Ofcom ως προς τη Ρύθμιση των Πλατφόρμων Διαμοιρασμού Βίντεο.

Παρουσιάστηκε επίσης από τον επικεφαλής του Νομικού τμήματος, της Hammy Media Ltd, Nikita Popov, το θέμα της χρήσης συστημάτων Επαλήθευσης Ηλικίας στις Πλατφόρμες που προσφέρουν περιεχόμενο ψυχαγωγίας ενηλίκων.

Προστίθεται ότι στο δεύτερο μέρος της ημερίδας η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, Νατάσσα Φρειδερίκου, αναφέρθηκε και ανέλυσε τη σύνδεση μεταξύ πορνογραφίας, πορνείας, εμπορίας ανθρώπων και βίας κατά των γυναικών. Ακολούθως, η Μαρία Γεωργίου, Μέλος του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου της Αστυνομίας, παρουσίασε το θέμα «Εμπορία Προσώπων-Γεγονότα και Προκλήσεις».

Στη συνέχεια, η Δρ Άντρη Ανδρονίκου, Επιστημονική Διευθύντρια του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), ανέπτυξε το θέμα της Κατανόησης της Βίας κατά των Γυναικών και τις αναπαραστάσεις της στα ΜΜΕ.

Ο Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Νεόφυτος Επαμεινώνδας σε καταληκτική του παρέμβαση παρουσίασε την προσέγγιση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Καίριας σημασίας ένα λειτουργικό πλαίσιο εκποιήσεων
Εξαγωγές χαλλουμιού στην Αυστραλία χωρίς δασμούς ζήτησε o Υπ. Γεωργίας
Κρούουν τον κώδωνα για το κάπνισμα-«Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100 εκατ. άνθρωποι»
Κοινός στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας συμφώνησαν Κανάρη και Δημητρίου
Kαλεί την Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ο Δήμος Παραλιμνίου
Ευαγγέλου: Σχεδιάζεται Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία
Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της Ανώτερης εκπαίδευσης
Ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για τη μη διακοπή του επιδόματος αναπηρίας σε δικαιούχους επικαρπίας
Απόψεις για προοπτικές οικονομίας αντάλλαξαν Κεραυνός και Χριστοφόρου
ΒΙΝΤΕΟ: Να συμβάλει στην προσπάθεια πράσινης μετάβασης θέλει το ΥΠΑΜ