Ημερίδα με θέματα «Πλατφόρμες Διαμοιρασμού Βίντεο» και «Ενδοοικογενειακή βία-Διακίνηση Προσώπων»

Ημερίδα με θέματα τις «Πλατφόρμες Διαμοιρασμού Βίντεο» και την «Ενδοοικογενειακή βία / Διακίνηση Προσώπων» διοργάνωσε χθες, 29 Μαρτίου 2023, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, κ. Ρόνα Κασάπη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής κ. Γιώργος Δημοσθένους, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους .

Η Ημερίδα χωρίστηκε σε δύο μέρη με διαφορετικές θεματικές.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε ο Ρόλος των Ρυθμιστικών Αρχών στο Ψηφιακό Περιβάλλον, από τη Δρ. Αντιγόνη Θεμιστοκλέους, Λειτουργό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, ενώ η Λειτουργός-Νομικός της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης κ. Κωνσταντία Μιχαηλίδου,  ανέλυσε τις βασικές πτυχές καθώς και τις προκλήσεις γύρω από το  Νομοθετικό Ρυθμιστικό Πλαίσιο που  αφορά στις πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο. Στη συνέχεια, η κ.Julia Cooke, International Policy Manager, Online Safety της Αγγλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ofcom, παρουσίασε την προσέγγιση της Ofcom ως προς τη Ρύθμιση των Πλατφόρμων Διαμοιρασμού Βίντεο. Τέλος, παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του Νομικού τμήματος, της Hammy Media Ltd, κ. Nikita Popov, το θέμα της χρήσης συστημάτων Επαλήθευσης Ηλικίας στις Πλατφόρμες που προσφέρουν περιεχόμενο ψυχαγωγίας ενηλίκων.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, αναφέρθηκε και ανέλυσε τη σύνδεση μεταξύ πορνογραφίας, πορνείας, εμπορίας ανθρώπων και βίας κατά των γυναικών. Ακολούθως, η κ. Μαρία Γεωργίου, Μέλος του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου της Αστυνομίας, παρουσίασε το θέμα «Εμπορία Προσώπων-Γεγονότα και Προκλήσεις». Στη συνέχεια, η Δρ. Άντρη Ανδρονίκου, Επιστημονική Διευθύντρια του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), ανέπτυξε το θέμα της Κατανόησης της Βίας κατά των Γυναικών και τις Αναπαραστάσεις της στα ΜΜΕ. Τέλος, ο Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου κ. Νεόφυτος Επαμεινώνδας σε καταληκτική του παρέμβαση παρουσίασε την προσέγγιση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων του κάθε μέρους, ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους και σύντομη συζήτηση.

Δειτε Επισης

Αφαιρέθηκαν τα συρματομπλέγματα των ΗΕ από το γήπεδο της Τσετίνκαγια
Συνδεσιμότητα και τεχνητή νοημοσύνη συζήτησε ο Χατζηζαχαρία στο Λουξεμβούργο
Σημαντική η αμφίδρομη ενημέρωση με διευθυντές σχολείων για την Υπουργό Παιδείας
Πληροφορίες για την εξωτερική οριοθέτηση τεμαχίων δίνει το Κτηματολόγιο
Συζήτησε με τον Σιζόπουλο το ΓεΣΥ η Κανάρη-«Κάθε δυνατή προσπάθεια για εκσυγχρονισμό»
Από την Τρίτη ξεκινούν οι δηλώσεις για το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων
Αντίθεση οργανώσεων στην αξιοποίηση κτηρίων εντός του Δασικού Πάρκου Ακαδημίας
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρικών ποδηλάτων το 2022
Άφησε θετικές εντυπώσεις η πρόταση ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης-Τα βασικά ερωτήματα
Χρ. Κληρίδης για αίτημα Ουκρανών-Αντισυνταγματική η απαγόρευση ειρηνικών εκδηλώσεων