Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων-Ζημιές σε οχήματα και πτώσεις δέντρων

Να αντιμετωπίσει διάφορα περιστατικά που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κλήθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτός από τις κλήσεις για πυρκαγιές στις οποίες ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούσαν, ως επί το πλείστον ισχυρούς ανέμους και προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων και μετακίνηση ευτελών υλικών, με 3 περιπτώσεις στην επαρχία Λευκωσίας, 5 στην επαρχία Λεμεσού, 1 στην επαρχία Πάφου και 1 στην περιοχή ευθύνης της ΕΜΑΚ. 

Σε ορισμένα από τα περιστατικά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα και σε μία περίπτωση υπήρξε πτώση δέντρου σε καλώδια της ΑΗΚ.

Εξάλλου, στις 13:28, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην κοινότητα Σπιτάλι της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου.

Η πυρκαγιά, η οποία βρισκόταν σε καθιστικό της οικίας, σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους ιδιοκτήτες. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση.

Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αυτή φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού και επηρέασε την ξύλινη κατασκευή γύρω από το τζάκι, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 29ης Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 30ης Μαρτίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 56 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές και 26 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης