Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων-Ζημιές σε οχήματα και πτώσεις δέντρων

Να αντιμετωπίσει διάφορα περιστατικά που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κλήθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτός από τις κλήσεις για πυρκαγιές στις οποίες ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούσαν, ως επί το πλείστον ισχυρούς ανέμους και προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων και μετακίνηση ευτελών υλικών, με 3 περιπτώσεις στην επαρχία Λευκωσίας, 5 στην επαρχία Λεμεσού, 1 στην επαρχία Πάφου και 1 στην περιοχή ευθύνης της ΕΜΑΚ. 

Σε ορισμένα από τα περιστατικά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα και σε μία περίπτωση υπήρξε πτώση δέντρου σε καλώδια της ΑΗΚ.

Εξάλλου, στις 13:28, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην κοινότητα Σπιτάλι της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου.

Η πυρκαγιά, η οποία βρισκόταν σε καθιστικό της οικίας, σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους ιδιοκτήτες. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση.

Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αυτή φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού και επηρέασε την ξύλινη κατασκευή γύρω από το τζάκι, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 29ης Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 30ης Μαρτίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 56 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές και 26 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 38χρονος Πρόδρομος για απόπειρα φόνου-Πυροβόλησε κατά οχήματος
Πάνω από 200 επαναπατρισμοί μεταναστών σε μία εβδομάδα-Τροχιοδρομούνται ακόμη 73
Τρεις βάρκες με 252 παράτυπους μετανάστες έφτασαν σε μία μέρα στην Κύπρο
Κίνδυνος θάνατος οδηγός που έπιασε τιμόνι με εξαπλάσια ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του
Προσπάθησε να μεταφέρει ναρκωτικά σε κρατούμενο και τα έκρυψε σε σαμπουάν
Κλειστή η Πλατεία Ελευθερίας από το μεσημέρι-Οι τροχαίες διευθετήσεις λόγω εκδήλωσης
Συνελήφθησαν ανήλικοι με μαχαίρια πριν εισέλθουν σε παιχνιδότοπο στο κέντρο της Λευκωσίας
Τα επτά μέτρα του Υπ. Μεταφορών μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο-Πού στοχεύουν
Νέα άφιξη 54 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ο ένας
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας