Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων-Ζημιές σε οχήματα και πτώσεις δέντρων

Να αντιμετωπίσει διάφορα περιστατικά που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κλήθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτός από τις κλήσεις για πυρκαγιές στις οποίες ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούσαν, ως επί το πλείστον ισχυρούς ανέμους και προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων και μετακίνηση ευτελών υλικών, με 3 περιπτώσεις στην επαρχία Λευκωσίας, 5 στην επαρχία Λεμεσού, 1 στην επαρχία Πάφου και 1 στην περιοχή ευθύνης της ΕΜΑΚ. 

Σε ορισμένα από τα περιστατικά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα και σε μία περίπτωση υπήρξε πτώση δέντρου σε καλώδια της ΑΗΚ.

Εξάλλου, στις 13:28, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην κοινότητα Σπιτάλι της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου.

Η πυρκαγιά, η οποία βρισκόταν σε καθιστικό της οικίας, σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους ιδιοκτήτες. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση.

Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αυτή φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού και επηρέασε την ξύλινη κατασκευή γύρω από το τζάκι, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 29ης Μαρτίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 30ης Μαρτίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 56 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές και 26 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων στην Άγκυρα
Στο κελί για έξι ημέρες ο ανήλικος που μαχαίρωσε τον 17χρονο σε καφέ
ΒΙΝΤΕΟ: Άναψαν αίματα στον Βέρτη στο Τσίρειο-«Όχι φασαρίες, ήρεμα», έλεγε ο τραγουδιστής
Ήθελαν να κάνουν επαναστροφή και συγκρούστηκαν με λεωφορείο-Στο νοσοκομείο δύο νεαροί
Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο, οι δύο ανήλικοι-Απεγκλωβίστηκαν και κάηκε το όχημα
Ενώπιον Δικαστηρίου ο 17χρονος που μαχαίρωσε συνομήλικό του σε καφέ
Η τραγική ιστορία της 36χρονης που μαχαιρώθηκε από το σύντροφό της-Δεν θέλει ποινική δίωξη
Τραγωδία στη Σομαλία-Τουλάχιστον 27 νεκροί, κυρίως παιδιά, από πυροδότηση οβίδας
Ανησυχία στην Ιταλία-Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μετά από 487 χρόνια
Ζωντανά βρέθηκαν τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες στη ζούγκλα της Κολομβίας