Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη γραφείου παροχής υπηρεσιών για τα πλαστά έγγραφα αλλοδαπών

Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθεί 58χρονος,  ιδιοκτήτης γραφείου παροχής υπηρεσιών, σε σχέση με την υπόθεση των πλαστών εγγράφων που φέρεται να προσκόμισαν 20 άτομα για την έκδοση και επανέκδοση μαθητικής άδειας οδηγού και που αποκάλυψαν την παράνομη παραμονή τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, για την οποίαν τελούν υπό κράτηση τρία από 20 καταζητούμενα πρόσωπα, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 58χρονου, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και δίνει διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έγινε από την υπεύθυνη του Κέντρου του Πολίτη της επαρχίας Λεμεσού, σύμφωνα με την οποία, μετά από εξέταση αιτήσεων για έκδοση και επανέκδοση μαθητικής άδειας οδηγού, υπήρχαν ενδείξεις για πλαστογραφημένα έγγραφα που προσκόμισαν είκοσι πρόσωπα από τρίτες χώρες.

Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης φέρεται να διαπιστώθηκε ότι τα πρωτότυπα δελτία διαμονής (MUE2), ως μέλη οικογένειας πολίτη της ΕΕ, ήταν πλαστά,  αφού η άδεια παραμονής τους είχε λήξει και κανένας δεν ήταν νυμφευμένος με ευρωπαία πολίτη.

Εναντίον των 20 υπόπτων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, ενώ το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία πρόσωπα, 24, 26, 34, ενώ οι υπόλοιποι καταζητούνται.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστογραφίας και εξασφάλιση άδειας οδήγησης με ψευδείς παραστάσεις.

Δειτε Επισης

Ήθελαν να κάνουν επαναστροφή και συγκρούστηκαν με λεωφορείο-Στο νοσοκομείο δύο νεαροί
Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο, οι δύο ανήλικοι-Απεγκλωβίστηκαν και κάηκε το όχημα
Ενώπιον Δικαστηρίου ο 17χρονος που μαχαίρωσε συνομήλικό του σε καφέ
Έφτασε στο αεροδρόμιο φορτωμένος με 20 κιλά ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 29χρονο
Χάθηκαν τα ίχνη του 38χρονου Ανδρέα Παναγιώτου στη Λευκωσία (pic)
Ενημέρωσε για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής για κυρώσεις την ΕΕ η Προκοπίου
Πράσινο Υπουργικού για επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας
Προσωπικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα ανηλίκων έξω από καφετέρια (pics)
Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό
Συμπλοκή ανήλικων και μαχαιρώματα στη Λεμεσό