Στο... VAR της Κυβέρνησης Αστυνομία και χούλιγκαν-Πλησιάζει το πρώτο crash test

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της υπομονής, ήταν τα επεισόδια ντροπής που σημειώθηκαν τόσο εντός, όσο και εκτός του Τάσσος Παπαδόπουλος στον αγώνα καλαθόσφαιρας, την περασμένη Κυριακή, με την Κυβέρνηση να θορυβείται και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα μετά, να προβαίνει σε αυστηρές αποφάσεις, σε μια προσπάθεια να καταφέρει να μειώσει στο ελάχιστο τα φαινόμενα βίας, τα οποία αποτελούν βραχνά.

Είναι πραγματικό γεγονός, πως από την ημέρα που οι οργανωμένοι οπαδοί έβαλαν νερό στο κρασί τους και αποφάσισαν να επιστρέψουν στις κερκίδες, αφού δήλωναν αποχή λόγω της κάρτας φιλάθλου, έχουν καταφέρει να αδειάσουν δεκάδες φορές την Αστυνομία, η οποία όσα επιχειρησιακά πλάνα και να έστησε, προσπαθώντας να περιορίσει τους χούλιγκαν, στο τέλος γνώριζε την ήττα. Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από τα δεκάδες επεισόδια που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο, μετρημένοι στα δάκτυλα είναι οι ταραξίες που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε αυστηρές ποινές, κάτι που θα έστελνε ξεκάθαρα μηνύματα, αφού σε κάθε επεισόδιο οι αλλοιωμένες φωτογραφίες ακόμη φιγουράρουν σε διάφορες ανακοινώσεις.

Επεισόδια στο Αντώνης Παπαδόπουλος ανάμεσα σε οπαδούς του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης, επεισόδια στο Τσίρειο μεταξύ οπαδών του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, επεισόδια στο futsal με τον τραυματισμό δημοσιογράφου, στο ΑΕΚ-Σαλαμίνα, στο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, ο στιούαρτ που έβγαλε μαχαίρι στο ΓΣΠ, επεισόδια ξανά στο Τσίρειο και μάχες σώμα με σώμα Απολλωνιστών και ΑΠΟΕΛιστών, έπειτα ακολούθησαν τα μπετόν που έσπασαν στις κερκίδες του Τσιρείου οι ΑΕΛίστες και Απολλωνίστες και μετά τα νέα έκτροπα στο Άλφαμεγα. Δεν μπορούν να διαγραφούν επίσης, από τη μνήμη μας και τα επεισόδια ντροπής στο μνημόσυνο του Γρίβα, μεταξύ ΑΠΟΕΛιστών και Απολλωνιστών. Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που σημειώθηκαν ακόμη τους τελευταίους μήνες, από τα οποία από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο ουδείς ξέχασε την περίπτωση 20χρονου που υπέστη σοβαρά εγκαύματα, επειδή έτυχε να παίρνει το σκύλο του περίπατο.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούσε τον τελευταίο χρόνο, πως μετά από κάθε επεισόδιο που σημειωνόταν, επιχειρείτο τόσο από την ηγεσία, αλλά και από τους αρμόδιους φορείς, να ωραιοποιηθεί η κατάσταση, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, μέχρι να κοπάσει ο ντόρος, μέχρι τα επόμενα επεισόδια.

Τα πρόσφατα έκτροπα όμως που σημειώθηκαν στον καλαθοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Απολλωνιστών και Ανορθωσιατών και στη μέση τα μέλη της Δύναμης, δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε όπως προχωρήσει σε δραστικά μέτρα, τα οποία επηρεάζουν όλους τους εμπλεκόμενους. Ειδικότερα, μεγάλο βάρος ρίχνεται στην Αστυνομία, αφού πλέον θα έχει την ευθύνη της επιτήρησης κατά τις μετακινήσεις των οργανωμένων, ενώ πλέον θα ελέγχει τις πύλες εισόδους των γηπέδων.

Πλέον, όπως γίνεται αντιληπτό και μέσα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, και τίθενται άμεσα σε εφαρμογή, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για τυχόν νέα έκτροπα. Αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους από Αστυνομικούς, νάρκοτεστ, άλκοτεστ, κάμερες ασφαλείας, συγκρότηση αντιοχλαγωγικής ομάδας αποκλειστικά για τους αγώνες, επιτήρηση οργανωμένων στις μετακινήσεις τους, είναι μόλις μερικές από τις αποφάσεις, που δείχνουν πως οι αγωνιστικοί χώροι θα μετατρέπονται σε «αστακό» και κανένας ταραξίας δεν θα μπορεί να δημιουργεί επεισόδια ή τουλάχιστον, όσοι το επιχειρούν θα πρέπει να αποτρέπονται άμεσα.

Την ίδια ώρα, γρίφος αποτελούν τα κρίσιμα παιχνίδια που παραμονεύουν τις επόμενες ημέρες, καθώς μόλις αύριο, Παρασκευή, πραγματοποιείται το μεγάλο ντέρμπι για τον τελικό κυπέλλου ανδρών στην πετόσφαιρα, ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια, που θα διεξαχθεί στο Κίτιον.

Δυο ομάδες, που κουβαλούν τη δική τους ιστορία και έχουν φυσικά τη δική τους κόντρα, αφού ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, οι οπαδοί των δυο ομάδων, ήρθαν σε σύγκρουση προκαλώντας σοβαρά επεισόδια. Σημειώνεται ότι, οι οπαδοί των δυο ομάδων, έχουν λάβει από 750 εισιτήρια, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα εισιτήρια που διατέθηκαν για τον final-4 της καλαθόσφαιρας που έγιναν τα επεισόδια ντροπής στο Τάσσος Παπαδόπουλος. Όσον αφορά τον τελικό Κυπέλλου ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ στο φούτσαλ, έχει ήδη αποφασιστεί η διεξαγωγή του χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Ταυτόχρονα, όμως, το παγκύπριο πρωτάθλημα ποδόσφαιρου, εισέρχεται σε μια κρίσιμη καμπή και τα ντέρμπι θα είναι διαδοχικά και μάλιστα, όσο περνάνε οι αγωνιστικές, η αγωνία βρίσκεται στο ζενίθ για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα, η αγωνία των Αρχών και των αρμόδιων φορέων κορυφώνεται για το αν θα πετύχουν τα νέα επιχειρησιακά πλάνα και είναι ξεκάθαρο πλέον, πως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει η Αστυνομία.

Έτσι, λοιπόν, όπως γίνεται αντιληπτό, μετά και τη λήψη των νέων μέτρων, πλέον τόσο η Αστυνομία, όσο και οι χούλιγκαν, βρίσκονται υπό στενό κλοιό και κανείς δεν θα περνά απαρατήρητος και στις δυο πλευρές που βρίσκεται. Τώρα εάν θα πετύχει το νέο crash test της Κυβέρνησης, αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να το επιβεβαιώσει και τα επικείμενα κρίσιμα ντέρμπι που ακολουθούν.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας