Συγκινεί συνκαταδρομέας του Κύπρου-«Πάντα θα θυμάμαι τις στιγμές που ζήσαμε μαζί»

Το στερνό αντίο στον συγκαταδρομέα αλλά και αγαπημένο του φίλο, Κύπρο Παπαϊωάννου, απευθύνει ένας καλός του φίλος, o οποίος δεν μπορεί να πιστέψει την απώλεια του νεαρού φοιτητή.

Όπως γράφει, «Κύπρο μου, Κυπρούθκια μου, σειρά μου, συνκαταστροφέα μου, κουμπάρε Περτικούθκια μου, αδελφέ μου, Ό,τι και να γράψω για σένα είναι υπερβολικά λίγο. Ήσουν πραγματικά ένας άνθρωπος χρυσάφι, ένας άνθρωπος που επηρέασε μόνο θετικά στον μέγιστο βαθμό όλους όσους είχε δίπλα του. Ποτέ σου δεν είπες ούτε μισή κακή κουβέντα για κανένα, παροτρύνοντας μας και εμάς να πράττουμε το ίδιο. Μας έκανες όλους καλύτερους ανθρώπους, διδάσκοντας μας να δρούμε πάντα με γνώμονα την ηθική, την αγάπη, τον αλληλοσεβασμό και τις ύψιστες αξίες και ιδανικά του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού».

Είχες τον απέραντο σεβασμό όλων των συνκαταδρομέων σου, των υπαξιωματικών και των αξιωματικών σου, σημειώνει. «Οι ψαλμωδίες σου σε κάθε λειτουργία που είχαμε την τιμή να σε ακούμε, καθώς και τα κλασικά τραγούδια που μας τραγουδούσες συχνά, μας έδειχναν πόσο ταλαντούχος άνθρωπος ήσουν. Πάντα θα θυμάμαι τις στιγμές που ζήσαμε μαζί, ιδιαίτερα στις ασκήσεις και στις δυσκολίες της εκπαίδευσης μας, αλλά και όταν με δίδασκες και εμένα την Βυζαντινή μουσική που εσύ μου προκάλεσες το ενδιαφέρον να γνωρίσω. Ήσουν ένας άριστος καταδρομέας κατά τη διάρκεια της θητείας σου και έπειτα, όπου υπηρέτησες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος με όλη τη σημασία της φράσης. Στις πορείες και στις ασκήσεις πάντα να μας ωθείς με τις πράξεις και τα λόγια σου, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε και εμείς μικρό ποσοστό του τεράστιου πείσματος που είχες εσύ. Νιώθω τόσο τυχερός που είχα την τιμή να σε έχω στη ζωή μου! Δεν μπορώ να το πιστέψω πως μας αφήνεις τόσο μα τόσο άδικα και νωρίς για τους ουρανούς. Σου υποσχόμαστε πως καθώς θα μας προσέχεις από εκεί ψηλά εμείς θα τηρούμε αυτά που μας δίδαξες και θα σε τιμούμε με τις πράξεις μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Κύπρο μου!

Στο καλόν αδερφέ μου! Καλήν αντάμωση να έχουμε σειρά μου!

Συλλυπητήρια, κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια σου! Αλλά και συλλυπητήρια στην κοινότητα σου η οποία σε αγαπούσε πάρα πολύ!

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ
ΠΑΡΩΝ

Δειτε Επισης

Τρίχρονο κοριτσάκι στις ΗΠΑ πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της-Τελικά ήταν... 60.000 μέλισσες
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Καταδίκασε ξανά για χάρη του ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ο Πρόεδρος-Έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους
Σαρλ Μισέλ: Ανοικτή η πόρτα για παρέμβαση ΕΕ στο Κυπριακό, εάν αισθανθούμε πως θα ήταν χρήσιμο
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Ελπίδα Προέδρου για νέα δεδομένα που θα επιτρέπουν αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό-Πέντε νεκροί
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ