Ικανοποιημένοι οι δάσκαλοι με το διορισμό Μιχαηλίδου-Οι προτεραιότητες που θέτουν

Την ετοιμότητα της ΠΟΕΔ για συνεργασία προς βελτίωση και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, με τη νέο υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, εκφράζει η Πρόεδρος της Οργάνωσης, Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείσα πώς βλέπει η ΠΟΕΔ τον διορισμό της Αθηνάς Μιχαηλίδου στο τιμόνι του Υπουργείου Παιδείας, η κα. Βασιλείου είπε ότι «καταρχήν να συγχαρούμε τη νέα υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, προς όφελος των παιδιών μας και της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Όπως ανέφερε, «είμαστε βέβαιοι ότι η κ. Μιχαηλίδου, προερχόμενη από τον χώρο της εκπαίδευσης, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου πρέπει να πρυτανεύει ο διάλογος, ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, με ζητούμενο τη λήψη αποφάσεων, μέσα σε κλίμα συναίνεσης και αλληλοσεβασμού».

«Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στο παρελθόν, η ΠΟΕΔ είχε γόνιμη συνεργασία με την κυρία υπουργό, ούσα Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Ως ΠΟΕΔ δηλώνουμε την ετοιμότητά μας για συνεργασία, προς βελτίωση και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ποιες είναι αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητες της ΠΟΕΔ, τις οποίες θα θέσουν στη νέα υπουργό, όταν και εφόσον οριστεί μεταξύ τους συνάντηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της Οργάνωση, βρίσκονται, μεταξύ πολλών άλλων, θέματα που αφορούν τη στήριξη των Νηπιαγωγείων και την προς τα κάτω επέκταση του ορίου ηλικίας της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Νηπιαγωγείου, τη βελτίωση του τρόπου στήριξης των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών, την αύξηση των οργανικών θέσεων.

Επίσης, προτεραιότητες είναι θέματα που αφορούν την Ενιαία Εκπαίδευση, την αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού και του Εκπαιδευτικού Έργου, την αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας, την αποτελεσματική διαχείριση περιπτώσεων παραβατικής συμπεριφοράς παιδιών, τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και πολλά άλλα.

Ερωτηθείσα τι αναμένουν από τη νέα υπουργό Παιδείας, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι αναμένουν ότι η κα. Μιχαηλίδου, θα προωθήσει εκείνες τις εκπαιδευτικές πολιτικές, που θα διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο