«Ο πόνος τους είναι πόνος όλων μας»-Δίπλα στις οικογένειες του Κύπρου και της Αναστασίας τα κόμματα

Ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν τη θλίψη τους για τον χαμό των δύο νέων στο τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών, εξέδωσαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στο τριήμερο πένθος.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωση του αναφέρει πως σήμερα, «η Κύπρος πενθεί και για τα δικά της παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα μαζί με άλλους νέους στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Πρόεδρος, ηγεσία, βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουμε την οδύνη μας και τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες και τους οικείους της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου».

Και προσθέτει: «Ο πόνος τους είναι και πόνος όλων μας όπως και ολόκληρης της Κύπρου. Συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, οι σημαίες στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα των κηδειών, στις οποίες θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Επιτροπή ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο θυμάτων, του Κυπριανού και της Αναστασίας που βρήκαν άδικο θάνατο στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εις ένδειξη πένθους οι σημαίες σε όλα τα οικήματα του ΑΚΕΛ κυματίζουν μεσίστιες.

Το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως, «η Κύπρος θρηνεί και τα δικά της παιδιά, την Αναστασία και τον Κυπριανό που χάθηκαν τόσο άδικα μαζί με δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι μαζί σας».

Η ΕΔΕΚ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις δύο οικογένειες. «Συνεχίζονται τα τραγικά νέα από την Ελλάδα. Η Κύπρος θρηνεί και δεύτερο νέο άνθρωπο, θύμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, τη φοιτήτρια Αναστασία Αδαμίδου.
Το μαύρο πέπλο του πένθους έχει καλύψει την πατρίδα μας».

«Συγκλονισμένος ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους της Αναστασίας. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή της», αναφέρει η ΕΔΕΚ.

«Δυο νέα παιδιά από την Κύπρο, φοιτητές στην Ελλάδα, που βρίσκονταν στο φονικό τρένο προς Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνονται στη λίστα των νεκρών της μοιραίας σύγκρουσης που σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στην Κοιλάδα των Τεμπών», επισημαίνει το ΕΛΑΜ.

«Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου 23 ετών από το Αυγόρου και η Αναστασία Αδαμίδου

24 ετών απ’ την Πάφο είναι οι δυο Κύπριοι που έχασαν τόσο άδοξα και άδικα τη ζωή τους μαζί με δεκάδες άλλες ψυχές. Ο Πρόεδρος, το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και όλη η οικογένεια του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των δύο αδικοχαμένων παιδιών μας», αναφέρει.

Οι Οικολόγοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πως, «με βαθιά θλίψη ενημερωθήκαμε πως ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος που έγινε στα Τέμπη, βρίσκονται η 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο και ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου από το Αυγόρου».

«Η είδηση του χαμού των δυο παιδιών σκορπίζει τη θλίψη και τον πόνο στο νησί μας. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Αιωνία τους η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει», καταλήγουν οι Οικολόγοι.

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών
Μηνύματα συνέχισης αγώνα επιστροφής στα εγκαίνια γραφείων Δήμου Μόρφου και ΕΚΚΕΛ
Τα μέτρα της Κύπρου για το κράτος δικαίου παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ
Τη δέσμευσή του για λύση στη βάση ΔΔΟ εξέφρασε ο ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις
Στην Αυστραλία ο Ερσίν Τατάρ-«Στόχος μου να αγκαλιάσω του ανθρώπους μας»
Ενδιαφέρον από αμερικανικό ταμείο για εμπλοκή στο Great Sea Interconnector
Στο Υπουργικό η Στρατηγική Δημοσιονομικής Πολιτικής-Αρχίζει ο καταρτισμός του κρατικού προϋπολογισμού
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ έχει κάθε συμφέρον να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού
Χ. Στυλιανίδης: Μόνη οδός για επιβίωση των Κυπρίων η συμμετοχή στην ΕΕ
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος