Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Αννίτας-«Η τραγωδία επισκίασε τα πάντα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι μια άσχημη μέρα για όλους μας.

Σε αυτές τις στιγμές είναι που αντιλαμβάνεσαι τη σημασία ότι το πιο σημαντικό είναι να γίνονται ενέργειες στον βαθμό του δυνατού για να αποφεύγονται τέτοιου είδους γεγονότα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είμαστε εδώ εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων για να σας ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Βεβαίως, έχουν επισκιαστεί τα πάντα από τις τραγικές εξελίξεις και από την είδηση του θανάτου» των δύο Κυπρίων νέων.

Πρόσθεσε ότι «θρηνεί όλη η Κύπρος και εμείς μαζί της και η Ελλάδα μας. Όντως, συμφωνώ απόλυτα ότι το σημαντικό είναι να προλαβαίνουμε κάποιες καταστάσεις, να μην είμαστε ενώπιον τέτοιων τραγικών εξελίξεων.

Όμως θεσμικά πρέπει να συνεχίσουμε, θα συζητήσουμε τα θέματα μας για τα οποία κάνουμε την επεξεργασία μας για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, να μιλήσουμε για διαδικαστικά ζητήματα και κυρίως να διασφαλίσουμε, να ‘κλειδώσουμε’ μια αγαστή συνεργασία που είμαι βέβαιη ότι θα υπάρχει, για τους πολίτες, για το καλό του τόπου».

Δειτε Επισης

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη