Καθηγητές του άτυχου Κύπρου στον REPORTER-Το προφητικό τραγούδι που ζήτησε ως μαθητής

Απέραντη θλίψη, σε ολόκληρη την Κύπρο, έχει σκορπίσει η είδηση του τραγικού θανάτου του 23χρονου Κύπρου, ο οποίος βρισκόταν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη. Οι άνθρωποι που έζησαν τον Κύπρο από κοντά μιλούν για ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί, πράο και αρκετά ώριμο για την ηλικία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ένας από αυτούς και ο πρώην διευθυντής του στο Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου, Σπύρος Σπύρου, ο οποίος μίλησε στον REPORTER και έκανε λόγο για ένα άτομο που ήθελε να προσφέρει και ήταν πάντα πρόθυμος να σταθεί στο πλευρό όσων τον χρειάζονταν.

«Ήταν πάντα ώριμος, φιλήσυχος, πράος. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και γι’ αυτό πήγε στην Θεσσαλονίκη να σπουδάσει Νομική, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει ακόμη και μετά που αποφοίτησε».

Ο κ. Σπύρου θυμήθηκε και ένα περιστατικό, που συνέβη λίγο πριν αποφοιτήσει από το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου, όταν ο Κύπρος του ζήτησε να τραγουδήσει ένα τραγούδι, που χρονολογείται στο 1974. «Ήθελε να του ετοιμάσω το πιάνο, για να το χρησιμοποιήσει σε μία εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου Αυγόρου, στην οποία δεν θα ήμουν εκεί. Ήθελε να πει το τραγούδι “Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι να κρύβει ο Θεός για εμάς”. Με παραξένεψε, επειδή ήταν παλιό».

Το αίτημα αυτό, κατέληξε ο κ. Σπύρου, ήταν μία μαρτυρία της ωριμότητας που διακατείχε τον Κύπρο, από τον καιρό που ήταν μαθητής.

Εξάλλου, στον REPORTER μίλησε και ο πρώτος του καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο, Γιώργος Καλογήρου, ο οποίος είχε αναλάβει αποκλειστικά, να τον διδάξει Βυζαντινή μουσική. Και ο κ. Καλογήρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη που είχε μέσα του ο Κύπρος για την Ελλάδα, ενώ τον χαρακτήρισε ένα ενάρετο νεαρό.

«Αυτό που με έχει σοκάρει περισσότερο, είναι ότι ο Κύπρος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ανυπομονούσε πολύ να πάει. Η τραγική μοίρα είναι ότι τον σκότωσε η Ελλάδα. Ήμουν ο πρώτος καθηγητής που τον ανέλαβε στη Βυζαντινή μουσική, που ήταν η ειδικότητά του. Κάναμε ατομικό μάθημα. Ο Κύπρος μας, ήταν ο τελευταίος μαθητής που ανέλαβα στη Βυζαντινή μουσική».

Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο δεσμό που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους δύο, αφού και ο ίδιος είναι παιδί ιερέα, ενώ εξήρε το ήθος του.

«Ήταν ένα χρυσό παιδί και υπόδειγμα ήθους. Ήσυχος και μελετηρός μαθητής που ήθελε πάρα πολύ να μάθει βυζαντινή μουσική. Ήταν ένας ενάρετος νέος και αυτή είναι η μεγαλύτερή μας στεναχώρια, ότι φεύγουν από τον τόπο μας ενάρετοι νέοι τόσο νωρίς, διότι θα μπορούσαν να κρατούν τον τόπο μας και να τον πάρουν μπροστά».

Δειτε Επισης

Χτύπησαν ξανά οι ψευτογιατροί-Ξεγέλασαν ηλικιωμένη και απέσπασαν 650 ευρώ
Πιθανόν και Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα της απάτης μαμούθ-Περιμένει σήμα της Europol η Αστυνομία
Δολοφονία ή άγνωστη η αιτία θανάτου του Θανάση; Ο λόγος στο Δικαστήριο, η ώρα της κρίσιμης απόφασης
Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα 44χρονη (pic)
Ξεκάθαρος ο Αλέξανδρος Κληρίδης: Θάνατος αργός με ασθένεια στη Φυλακή, συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση