Ενοχλήθηκε με το ταξίδι του ΠτΔ στην Αθήνα ο Τατάρ-«Προσπάθησε να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα»

Στην κρίσιμη περίοδο που έχει εισέλθει το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης δίνει μεγάλη σημασία στις ξένες επισκέψεις και επαφές για να εξηγήσει τη νέα πολιτική του και τα δίκαια του τουρκοκυπριακού «λαού» και προκαλεί σκέψη το ότι κάποιοι κύκλοι αντιτίθενται σε αυτό και προσπαθούν να το υποτιμήσουν, αναφέρει ανακοίνωση του «προεδρικού».

Μετά την πρωινή εκδήλωση διαμαρτυρίας συντεχνιών έξω από το «προεδρικό» για το ταξίδι του Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η «προεδρία» εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι όσοι αντιτίθενται στην συμμετοχή του κ. Τατάρ στη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και στην επίσκεψή του στις σεισμογενείς ζώνες της Τουρκίας, τώρα αντιτίθεται στην επίσκεψη του στο Λονδίνο.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι κάποιοι κύκλοι ανάμεσά μας αντιτάχθηκαν σε αυτήν την επίσκεψη και τις επαφές, ενώ η ε/κ διοίκηση προσπάθησε να την αποτρέψει, κι αυτή η επίσκεψη στο Λονδίνο διοργανώθηκε με μεγάλη προσοχή και προσπάθεια πριν από μήνες. Ενώ η ε/κ διοίκηση, το ε/κ Υπουργείο Εξωτερικών, η ε/κ Πρεσβεία στην Αγγλία, το ελληνοκυπριακό λόμπι και η διασπορά οργανώνουν μια μαζική εκστρατεία επίθεσης κατά του προέδρου Τατάρ, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, με λύπη βλέπουμε ότι ορισμένοι κύκλοι έχουν επίσης εκμεταλλευτεί ορισμένα γεγονότα και έχουν εμπλακεί σε ενέργειες μαύρης προπαγάνδας. Προσπαθούν να φθείρουν και να εξουδετερώσουν τον πρόεδρο Τατάρ. Κι αυτό προκαλεί σοβαρές σκέψεις» αναφέρεται.

Στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ο νεοεκλεγείς ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης, που έκανε το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα και μετά στις Βρυξέλλες, προσπάθησε να «παραπλανήσει» την διεθνή κοινότητα, «αποκρύβοντας τις πραγματικότητες στο νησί». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιδείξει την ίδια συμπεριφορά και στα επόμενα ταξίδια του στο εξωτερικό» προστίθεται. Απέναντι σε αυτό, συνεχίζει, ο Τατάρ «κάνει αυτό που πρέπει».

Προσθέτει δε ότι στο Λονδίνο ο κ. Τατάρ ενημέρωσε για την νέα του πολιτική, τα δίκαια των Τ/κ και τα άδικα και απάνθρωπα «εμπάργκο» Βρετανούς κι άλλους Βουλευτές, την κοινωνία των πολιτών και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο κ. Τατάρ θα συνεχίσει τις ξένες επαφές και τις επισκέψεις του για να εξηγήσει τη νέα του πολιτική και να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, όπως έκανε και πριν, αναφέρει η ανακοίνωση της «προεδρίας». «Η ε/κ διοίκηση και κάποιοι κύκλοι ανάμεσα μας δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν αυτό. Ο Πρόεδρος θα συνεχίσει αυτές τις επισκέψεις και τις επαφές ως πολιτικός που αγαπά τη χώρα και τον λαό του», υποστηρίζεται.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Προσανατολίζεται στη δημιουργία δεξαμενής σκέψης ο Αβέρωφ-Γεύμα με πρώην υπουργούς
Βλέπει ως επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας Υφυπουργείου Αθλητισμού ο Προέδρος
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν μπορούμε να επενδύουμε στον αθλητισμό και να συνεχίσουμε με κόκκινους φακέλους και βία
Αναμένεται σύντομα η κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα
Ρυθμίζουν με νόμο τους συνεργάτες των αξιωματούχων-«Κουγκρί να μεν μας μείνουν αγγονίν»
Πρόεδρος: Η Κύπρος να αποτελέσει έναν διεθνή, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προορισμό
Στην Κύπρο ο INTOSAI για το μπλόκο ερευνών Εισαγγελίας σε Ελεγκτή-Έλαβε εξηγήσεις, ετοιμάζει έκθεση
Σ. Στεφανου: Πολύ σημαντική η επένδυση σε έρευνα και καινοτομία
Eπίσκεψη εργασίας Κόμπου σε Σαουδική Αραβία
Ν. Χριστοδουλίδης για την επίθεση στην 25χρονη: Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά του εθνικισμού