Οι διάλογοι των τρομοκρατών πριν από την επίθεση-«Θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο τον κάθε νεκρό»

Στη δημοσιότητα φέρνει το iefimerida.gr τους διαλόγους των τρομοκρατών που ετοίμαζαν πολύνεκρες επιθέσεις στην ελληνική επικράτεια.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το απόγευμα της Τρίτης η είδηση της σύλληψης από την ΕΥΠ δύο ατόμων που φέρεται να αποτελούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα.

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Υάκινθος» είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των τρομοκρατών που είχαν ως στόχο τον θάνατο αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Το iefimerida.gr φέρνει στο φως κάποιους από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους των συλληφθέντων τρομοκρατών.

Χαϊντέρ: Θέλω την επίθεση σε κεντρικό σημείο με τουλάχιστον 40-50 άτομα

30χρονος: «Στο εστιατόριο μπορείς να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει, όταν βρείτε ευκαιρία».

Χαϊντέρ: «Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40-50 άτομα.

30χρονος: «Γι' αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δύο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;»

Χαϊντέρ: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».

30χρονος: «Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες».

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία με τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία φέρεται να σχεδίαζε χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων, στην περιοχή του Ψυρρή.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαϊντέρ, που διέμενε στη Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στη Σπάρτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χαϊντέρ φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, συντονίζοντας την ομάδα, που αποτελούνταν από τον 29χρονο και άλλα τρία άτομα.

Οι δύο Πακιστανοί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα τέσσερα και πέντε χρόνια, αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα, όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.

Δειτε Επισης

Ζούσαν σαν εμίρηδες οι πολεοδόμοι της Ρόδου-Το ταξίδι στην Ταϊλάνδη, τα €800.000 και τα supercars
«Η μηχανή η μία είναι μάζα άμορφη»-Νέα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα για Τέμπη
«Έχουν βγάλει μία εικόνα για μένα και ένα Μάνο Άγιο»-Οι συνομιλίες Πισπιρίγκου και Νικολούλη για Δασκαλάκη
«Ήπια τρία ποτήρια κρασί», ισχυρίστηκε η 22χρονη για το τροχαίο με τον νεκρό ταξιτζή στη Θηβών
Διάλογοι-σοκ του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Πολεοδομία Ρόδου-«20.000 είναι καλά;»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αυτοκίνητο παραβιάζει κόκκινο και συγκρούεται με αγροτικό όχημα στην Ελλάδα
Ο Σταύρος Καλαφάτης νέος υφυπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδος στη θέση του Αρίστου Δοξιάδη
Νέα δεδομένα στην υπόθεση Βασίλη Καλογήρου-Το εύρημα της ιατροδικαστικής που ανατρέπει τα δεδομένα
Στο 26,8% η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 11,8 μονάδων-Εκρηκτική άνοδος για Πλεύση
Τριμελής επιτροπή θα επανεξετάσει τις ιατρικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη