Διαμαρτυρία συντεχνιών για συνεχή ταξίδια Τατάρ-Συνεχίζει τις επαφές του στο Λονδίνο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «προεδρικό» πραγματοποίησε το πρωί η ηγεσία της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS) με την στήριξη της ηγεσίας της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων (KTÖS).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Γκιουβέν Μπινγκιχάμ της KTAMS επέκρινε τα «συνεχή ταξίδια του προέδρου στο εξωτερικό» αντί να κάνει οικονομίες, τη στιγμή που καταβάλλονταν προσπάθειες για τη δημιουργία πόρων για την δημιουργία του ταμείου για σεισμούς και έκτακτες καταστάσεις και την μείωση μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Μπενγκιχάν δήλωσε ότι δίνουν στον Ερσίν Τατάρ επάξια τον τίτλο του «επίτιμου Εβλιγιά Τσελεμπή» (ΣΣ: περιηγητή κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία) επειδή ταξίδευε από πόλη σε πόλη και πήγαν στο «προεδρικό» να του δώσουν ένα «φέσι και μαξιλάρι».

Η «χώρα» καίγεται, η «κυβέρνηση» αναζητεί πόρους μετά τον σεισμό, ο κόσμος πενθεί και ανησυχεί, σημείωσε ο Τ/κ συνδικαλιστής λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» πρέπει να παρακολουθεί από κοντά την δίωξη εναντίον των υπευθύνων για το θάνατο των παιδιών της ομάδας βόλεϊ. Σημείωσε επίσης ότι πολλά νοσοκομεία και σχολεία έχουν κτιριακά προβλήματα και σε κάποια σχολεία η εκπαίδευση γίνεται στα τσαντίρια.

Τατάρ στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο ο Τ/κ ηγέτης συνεχίζει τις επαφές του και μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ» είπε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων, σημειώνοντας ότι αυτό το ταξίδι είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» αναφέρεται ότι ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε ότι αποδίδει σημασία στις επαφές στο εξωτερικό καθώς και στη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Άγκυρα και στη μεταφορά «της δίκαιης υπόθεσης του τουρκοκυπριακού λαού και της νέας πολιτικής στους συνομιλητές του». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, είπε, συναντήθηκε με Βρετανούς βουλευτές και μέλη των μέσων ενημέρωσης και εξήγησε το Κυπριακό και τη νέα πολιτική.

Μετά την επίσκεψη της βρετανικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στα κατεχόμενα, συνέχισε, προσκλήθηκαν να κάνουν επαφές στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έδωσαν τα απαραίτητα μηνύματα και χαρακτήρισαν την επίσκεψή τους επιτυχημένη.

Αναφέροντας ότι συναντήθηκαν με πολλούς Βρετανούς κοινοβουλευτικούς και μέλη των ΜΜΕ, ο κ. Τατάρ είπε ότι «οι προσπάθειές τους να εξηγήσουν τη νέα πολιτική του τουρκοκυπριακού λαού σε κάθε πλατφόρμα θα συνεχιστούν».

Ανέφερε επίσης ότι θα συναντηθεί επίσης με βουλευτές και λόρδους στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Όπως και άλλοι αρχηγοί κρατών, κατά την έκφρασή του, θα συνεχίσει να εργάζεται με αποφασιστικότητα για να διασφαλίσει ότι οι Τουρκοκύπριοι και το κατοχικό καθεστώς θα συμμετέχουν σε κάθε πλατφόρμα, θα ακουστεί η φωνή τους και θα προστατευθούν τα δικαιώματά τους.

Η Κίπρις γράφει σήμερα ότι ο Ερσίν Τατάρ παρέστη στη δεξίωση της εκστρατείας «Ελευθερία και Δικαιοσύνη για τη Βόρεια Κύπρο», στο Λονδίνο.

Μιλώντας στην δεξίωση είπε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» είναι ισότιμος εταίρος στο νησί. «Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα και στην εγγυήτρια χώρα Βρετανία, είναι καιρός να δουν τα γεγονότα στην Κύπρο, ο Τουρκοκυπριακός λαός είναι ένας ισότιμος λαός με το κράτος και τη θεσμική του δομή, θέλουμε δικαιοσύνη τώρα».

Στη δεξίωση στο που έγινε στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου συμμετείχαν λόρδοι, Βρετανοί βουλευτές, διπλωμάτες, αξιωματούχοι πρεσβειών, πρώην Βρετανοί υπουργοί, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί, δικηγόροι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Συνομιλώντας με Βρετανούς βουλευτές και λόρδους στη δεξίωση, ο κ. Τατάρ εξήγησε «τη νέα πολιτική στη βάση των δύο ισότιμων κρατών που προωθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά και τόνισε ότι ο τουρκοκυπριακός λαός θέλει τώρα δικαιοσύνη».

Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Κύπρο, ισότιμοι εταίροι στην Κυπριακή Δημοκρατία, κρατάμε ζωντανή την τουρκική παρουσία στην Κύπρο από την οθωμανική περίοδο, πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο νοίκιασε το νησί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, θα έπρεπε να είχε αφήσει το νησί στην Τουρκία κατά την αποχώρησή του από την Κύπρο, αλλά δεν το έκανε και τότε άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα στο νησί.

Αναφέροντας ότι «η μητέρα πατρίδα Τουρκία πάντα στάθηκε στο πλευρό και στήριξε τον τουρκοκυπριακό λαό», είπε ότι από το 1974 υπάρχει ειρήνη και ηρεμία στο νησί χάρη στην Τουρκία. Υποστηρίζοντας ότι εδώ και 50 χρόνια υπάρχουν δύο περιοχές στην Κύπρο, τα Ηνωμένα Έθνη διεξάγουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά δεν έχει βρεθεί λύση και η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης έχει εξαντληθεί, ο Τατάρ είπε ότι «τα όνειρα για ένωση της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία αντιτίθεται σε όλα τα σχέδια που προωθούνται, δεν έχουν τελειώσει και ο μόνος τους στόχος είναι να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες από το νησί».

Πρόσθεσε ότι ως τουρκοκυπριακή πλευρά, προτάσσουν μια νέα πολιτική που περιλαμβάνει ένα μοντέλο λύσης βασισμένο σε δύο κυρίαρχα κράτη. «Δεν θα επιστρέψουμε στις παλιές οδυνηρές μέρες στην Κύπρο, θα οικοδομήσουμε το μέλλον χωρίς να διακινδυνεύσουμε το μέλλον γνωρίζοντας και ξεχνώντας καλά το παρελθόν». Αναφέροντας ότι σήμερα ζουν σε ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο χάρη στην Τουρκία και ότι ενεργούν πάντα με το μέλλον στο μυαλό τους κατά την προώθηση της νέας πολιτικής, ο κ. Τατάρ είπε ότι το μοντέλο λύσης δύο κρατών είναι το σωστό μοντέλο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο.

Η ΕΕ, συνέχισε, δεν μπορεί να εμπλακεί στη διαδικασία της λύσης και κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια χώρα, να ακούσει το αίτημα του «τουρκοκυπριακού λαού» για ισότητα και δικαιοσύνη.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων