Αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια στα κατεχόμενα

Υπάρχει «νομοσχέδιο» που προνοεί την αύξηση του ορίου υποχρεωτικής συνταξιοδότησης στο 65ο έτος για εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στο «δημόσιο τομέα» πριν από το 2008, ανέφερε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ντεβρίμ Μπαρτσίν σε ομιλία του χθες στη «βουλή» με τίτλο «Αυθαίρετες πρακτικές στη δημόσια διοίκηση».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Μπαρτσίν πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο «νομοσχέδιο» θα αύξανε το ποσοστό των ανέργων. «Το έχετε συζητήσει με τις συντεχνίες» ρώτησε και αποκάλυψε ότι στάλθηκε στις 24/3/2023 στη «βουλή» από τον «υπουργό οικονομικών», Αλισάν Σαν.

Ο κ. Σαν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το θέμα με τον Μπαρτσίν, και ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί από το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας