«Η Fly Cyprus δεν είναι ούτε αεροπορική εταιρεία, ούτε εγχώρια, ούτε εθνική»

«Η Fly Cyprus δεν είναι ούτε αεροπορική εταιρεία, ούτε εγχώρια, ούτε εθνική» αναφέρεται σήμερα σε δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, αντικρούοντας πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα κατεχόμενα σχετικά με τη νέα αεροπορική εταιρεία.  

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Γιενί Μπιρλίκ», Μουσά Αλίογλου του οποίου το άρθρο αναδημοσιεύεται από τη «Χαμπέρ Κίμπρις», εκφράζει τις αμφιβολίες του για τις ανακοινώσεις του «υπουργού μεταφορών και δημοσίων έργων» Ερχάν Αρικλί σχετικά με την ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας στα κατεχόμενα.  

Ο κ. Αλίογλου αναφέρει ότι προκειμένου να ιδρυθεί μια αεροπορική εταιρεία, πρέπει πρώτα απ' όλα να υποβληθεί αίτηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (SVGM) και να ληφθεί προκαταρκτική άδεια, να κατατεθεί προκαταβολή 5 εκατομμυρίων δολαρίων και να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την απασχόληση όλου του προσωπικού. Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να αποκτηθεί άδεια πτητικής εκμετάλλευσης που ονομάζεται AOC (Airline Operator Certificate). Σύμφωνα με τον αρθρογράφο αυτές οι διαδικασίες δεν ακολουθήθηκαν στην περίπτωση της «Fly Cyprus». 

Ο Αρικλί, συνεχίζει ο κ. Αλίογλου,  παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας ελλιπείς δηλώσεις. Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι «η αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιούσε πτήσεις μόνο με την αναγραφή του σήματος Fly Cyprus στο αεροσκάφος ήταν η εταιρεία με την επωνυμία Hür Kuş Hava Taşımacılık A.Ş (Free Bird Airlines), η οποία είναι εγγεγραμμένη στην τουρκική Πολιτική Αεροπορία. Η εταιρεία με την επωνυμία Royal Cyprus Tourism, η οποία είναι εταίρος της Free Bird, σίγουρα δεν είναι αεροπορική εταιρεία, αλλά τουριστική εταιρεία. Και το αεροσκάφος που παρουσιάστηκε είναι ένα Airbus 321-214 με το σήμα καταχώρησης TC -FHK, το οποίο εμφανίζεται στο στόλο της Free Bird (wet lease)».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Free Bird Airlines, η οποία ανήκει στην Gözen Holding, ιδρύθηκε το 2001 και είναι μια σταθερή εταιρεία, διαθέτει στο στόλο της 8 αεροσκάφη τύπου Airbus 320 ενώ η Free Bird Europe στη Μάλτα διαθέτει δύο αεροσκάφη».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Στους 34 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Σκωτσέζικο ντους οι τιμές στα προϊόντα-Αυξήσεις εν αναμονή μειώσεων
Ο άθλος του Save Madagascar από τους δύο Κύπριους-Θέλουν να σώσουν παιδιά που θυσιάζονται
Οι ανησυχίες προσφύγων στα χέρια ΠτΔ-«Δημιουργήθηκαν διαφόρων ειδών και ταχυτήτων πρόσφυγες»
Υπ. Γεωργίας: Πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικό κόσμο στο πλαίσιο ΚΑΠ
Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης
Επιτροπή στα κατεχόμενα θα εξετάσει μέτρα για την οικονομία
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους