Καταδίκη για παράνομη κτηματομεσιτεία-Καταχωρήθηκαν 460 ποινικές υποθέσεις το 2022

Το 2022 καταδικάστηκαν για παράνομη κτηματομεσιτεία 25 νομικά και 45 φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονταν σε 55 υποθέσεις, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, το οποίο σημειώνει πως εντείνει τις προσπάθειές του για καταπολέμηση του μεγάλου προβλήματος της παράνομης κτηματομεσιτείας.

«Έχοντας ενισχύσει ποσοτικά και ποιοτικά την ομάδα των επιθεωρητών του, το Συμβούλιο έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητά του στο σκέλος του εντοπισμού των παράνομων και της καταχώρισης ποινικών υποθέσεων εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του 2022 το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών έχει καταχωρίσει περίπου 460 ποινικές υποθέσεις εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων, που παραβίαζαν τις πρόνοιες του περί κτηματομεσιτών Νόμου 71(ι) του 2010 έως 2017.

Σημειώνει ότι συνολικά το 2022 δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, για παράνομη κτηματομεσιτεία, 25 νομικά και 45 φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονταν σε 55 υποθέσεις.

Το Συμβούλιο δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα του, ktimatomesites.com, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ονόματα των καταδικασθέντων φυσικών και νομικών προσώπων.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μάρινος Κυναιγείρου ανέφερε ότι η παράνομη κτηματομεσιτεία είναι ένα πρόβλημα, το οποίο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με όλα τα μέσα που παρέχει η νομοθεσία.

Σημείωσε ότι οι αριθμοί των καταγγελιών καταμαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος.

«Ως Συμβούλιο, δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνά απ’ το χέρι μας για να προστατέψουμε τους αδειούχους κτηματομεσίτες και βεβαίως τους ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από επιτήδειους», ανέφερε.

Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πρόσθεσε, «που απευθύνουμε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να είναι υποψιασμένοι και να μην διστάζουν να ζητούν από τα άτομα, τα οποία τους συστήνονται ως κτηματομεσίτες, τα απαραίτητα αποδεικτικά (ετήσια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή επαγγελματική ταυτότητα για το τρέχον έτος) ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για αδειούχους κτηματομεσίτες».

Το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών υπενθυμίζει ότι η επιβεβαίωση των στοιχείων μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με τους εξής τρόπους: Μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών και Επικοινωνία με λειτουργό του Συμβουλίου στο τηλέφωνο 22666377, με φαξ στο 22518490 ή στο email info@ktimatomesites.com.

Αναφέρει, παράλληλα, πως για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων προτρέπεται το κοινό να χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακινήτων του Συμβουλίου, «ktimatomesites.com», η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για αξιόπιστες πράξεις και ευκαιρίες, καθώς οι αγοραστές μπορούν να αναζητήσουν και να εντοπίσουν ακίνητα μόνο από αδειοδοτημένους Κτηματομεσίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ήθελαν να κάνουν επαναστροφή και συγκρούστηκαν με λεωφορείο-Στο νοσοκομείο δύο νεαροί
Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο, οι δύο ανήλικοι-Απεγκλωβίστηκαν και κάηκε το όχημα
Ενώπιον Δικαστηρίου ο 17χρονος που μαχαίρωσε συνομήλικό του σε καφέ
Έφτασε στο αεροδρόμιο φορτωμένος με 20 κιλά ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 29χρονο
Χάθηκαν τα ίχνη του 38χρονου Ανδρέα Παναγιώτου στη Λευκωσία (pic)
Ενημέρωσε για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής για κυρώσεις την ΕΕ η Προκοπίου
Πράσινο Υπουργικού για επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας
Προσωπικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα ανηλίκων έξω από καφετέρια (pics)
Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό
Συμπλοκή ανήλικων και μαχαιρώματα στη Λεμεσό