Απαντά στις κατηγορίες της ΑΣΔΥΚ η ΑΑΔΙΠΑ στη σκιά των επεισοδίων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (Α.Α.Δ.Ι.Π.Α.) διατυπώνει τη θέση ότι ο Κλάδος Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ αρνείται ή δεν θέλει να δεχθεί ότι ένας από τους ρόλους που η Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. έχει θεσμοθετηθεί να διαδραματίσει είναι να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην υποβολή κακόβουλων και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον μελών της Αστυνομίας.

Με ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αρχή εκφράζει μεγάλη λύπη που αναγκάζεται, όπως αναφέρει να προβεί στην παρούσα ανακοίνωση, αλλά προσθέτει δεν αφήνουν άλλη επιλογή, οι αναφορές στις οποίες έχει κάνει, στο πλαίσιο των δηλώσεων του με αφορμή τα απαράδεκτα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ σχετικά με την Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. και το έργο της,

Στην ανακοίνωση η Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. αναφέρει πως προκειμένου να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην υποβολή κακόβουλων και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον μελών της Αστυνομίας, η Αρχή έχει υιοθετήσει εσωτερικές λεπτομερείς διαδικασίες, μέσω των οποίων τα προφανώς ανυπόστατα παράπονα ή καταγγελίες δεν προωθούνται για διερεύνηση, αλλά αρχειοθετούνται σε αρχικό στάδιο.

Σημειώνει περαιτέρω ότι για καταγγελίες που υποβάλλονται και από τις οποίες προκύπτουν στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης, βεβαίως και διερευνώνται, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία και ο ρόλος της Αρχής.

Η Αρχή εκφράζει ακόμη μεγαλύτερη λύπη επειδή έχει ακούσει τον Πρόεδρο Συνδικαλιστικού Οργάνου της Αστυνομίας, να παραδέχεται ότι οι Αστυνομικοί συνειδητά δεν επεμβαίνουν δυναμικά για την αντιμετώπιση επεισοδίων, ενθαρρύνοντας τους ουσιαστικά, να απέχουν της ορθής και νόμιμης εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Τέλος αναφέρει ότι θεωρεί αυταπόδεικτο μέσα από το έργο που επιτελεί τα 17 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των εξουσιών της, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στο έργο της ίδιας της Αστυνομίας, όσο και στην προσπάθεια που καταβάλει η Πολιτεία για πάταξη των κρουσμάτων αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άναψαν αίματα στον Βέρτη στο Τσίρειο-«Όχι φασαρίες, ήρεμα», έλεγε ο τραγουδιστής
Ήθελαν να κάνουν επαναστροφή και συγκρούστηκαν με λεωφορείο-Στο νοσοκομείο δύο νεαροί
Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο, οι δύο ανήλικοι-Απεγκλωβίστηκαν και κάηκε το όχημα
Ενώπιον Δικαστηρίου ο 17χρονος που μαχαίρωσε συνομήλικό του σε καφέ
Η τραγική ιστορία της 36χρονης που μαχαιρώθηκε από το σύντροφό της-Δεν θέλει ποινική δίωξη
Τραγωδία στη Σομαλία-Τουλάχιστον 27 νεκροί, κυρίως παιδιά, από πυροδότηση οβίδας
Ανησυχία στην Ιταλία-Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μετά από 487 χρόνια
Ζωντανά βρέθηκαν τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες στη ζούγκλα της Κολομβίας
Έφτασε στο αεροδρόμιο φορτωμένος με 20 κιλά ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 29χρονο
Από τα φιλικά προετοιμασίας στα ντέρμπι η Κυβέρνηση-Το «ρόστερ», η τακτική και η πρώτη αξιολόγηση