Απαντά στις κατηγορίες της ΑΣΔΥΚ η ΑΑΔΙΠΑ στη σκιά των επεισοδίων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (Α.Α.Δ.Ι.Π.Α.) διατυπώνει τη θέση ότι ο Κλάδος Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ αρνείται ή δεν θέλει να δεχθεί ότι ένας από τους ρόλους που η Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. έχει θεσμοθετηθεί να διαδραματίσει είναι να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην υποβολή κακόβουλων και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον μελών της Αστυνομίας.

Με ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αρχή εκφράζει μεγάλη λύπη που αναγκάζεται, όπως αναφέρει να προβεί στην παρούσα ανακοίνωση, αλλά προσθέτει δεν αφήνουν άλλη επιλογή, οι αναφορές στις οποίες έχει κάνει, στο πλαίσιο των δηλώσεων του με αφορμή τα απαράδεκτα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ σχετικά με την Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. και το έργο της,

Στην ανακοίνωση η Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. αναφέρει πως προκειμένου να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην υποβολή κακόβουλων και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον μελών της Αστυνομίας, η Αρχή έχει υιοθετήσει εσωτερικές λεπτομερείς διαδικασίες, μέσω των οποίων τα προφανώς ανυπόστατα παράπονα ή καταγγελίες δεν προωθούνται για διερεύνηση, αλλά αρχειοθετούνται σε αρχικό στάδιο.

Σημειώνει περαιτέρω ότι για καταγγελίες που υποβάλλονται και από τις οποίες προκύπτουν στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης, βεβαίως και διερευνώνται, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία και ο ρόλος της Αρχής.

Η Αρχή εκφράζει ακόμη μεγαλύτερη λύπη επειδή έχει ακούσει τον Πρόεδρο Συνδικαλιστικού Οργάνου της Αστυνομίας, να παραδέχεται ότι οι Αστυνομικοί συνειδητά δεν επεμβαίνουν δυναμικά για την αντιμετώπιση επεισοδίων, ενθαρρύνοντας τους ουσιαστικά, να απέχουν της ορθής και νόμιμης εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Τέλος αναφέρει ότι θεωρεί αυταπόδεικτο μέσα από το έργο που επιτελεί τα 17 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των εξουσιών της, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στο έργο της ίδιας της Αστυνομίας, όσο και στην προσπάθεια που καταβάλει η Πολιτεία για πάταξη των κρουσμάτων αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών