Απαντά στις κατηγορίες της ΑΣΔΥΚ η ΑΑΔΙΠΑ στη σκιά των επεισοδίων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (Α.Α.Δ.Ι.Π.Α.) διατυπώνει τη θέση ότι ο Κλάδος Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ αρνείται ή δεν θέλει να δεχθεί ότι ένας από τους ρόλους που η Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. έχει θεσμοθετηθεί να διαδραματίσει είναι να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην υποβολή κακόβουλων και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον μελών της Αστυνομίας.

Με ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αρχή εκφράζει μεγάλη λύπη που αναγκάζεται, όπως αναφέρει να προβεί στην παρούσα ανακοίνωση, αλλά προσθέτει δεν αφήνουν άλλη επιλογή, οι αναφορές στις οποίες έχει κάνει, στο πλαίσιο των δηλώσεων του με αφορμή τα απαράδεκτα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ σχετικά με την Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. και το έργο της,

Στην ανακοίνωση η Α.Α.Δ.Ι.Π.Α. αναφέρει πως προκειμένου να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην υποβολή κακόβουλων και ανυπόστατων ισχυρισμών εναντίον μελών της Αστυνομίας, η Αρχή έχει υιοθετήσει εσωτερικές λεπτομερείς διαδικασίες, μέσω των οποίων τα προφανώς ανυπόστατα παράπονα ή καταγγελίες δεν προωθούνται για διερεύνηση, αλλά αρχειοθετούνται σε αρχικό στάδιο.

Σημειώνει περαιτέρω ότι για καταγγελίες που υποβάλλονται και από τις οποίες προκύπτουν στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης, βεβαίως και διερευνώνται, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία και ο ρόλος της Αρχής.

Η Αρχή εκφράζει ακόμη μεγαλύτερη λύπη επειδή έχει ακούσει τον Πρόεδρο Συνδικαλιστικού Οργάνου της Αστυνομίας, να παραδέχεται ότι οι Αστυνομικοί συνειδητά δεν επεμβαίνουν δυναμικά για την αντιμετώπιση επεισοδίων, ενθαρρύνοντας τους ουσιαστικά, να απέχουν της ορθής και νόμιμης εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Τέλος αναφέρει ότι θεωρεί αυταπόδεικτο μέσα από το έργο που επιτελεί τα 17 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των εξουσιών της, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στο έργο της ίδιας της Αστυνομίας, όσο και στην προσπάθεια που καταβάλει η Πολιτεία για πάταξη των κρουσμάτων αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ρωσία επιχειρεί την πέμπτη επίθεση με drone κατά του Κιέβου μέσα σε δύο εβδομάδες
Επιβάτης εγκλωβίστηκε στην τουαλέτα αεροπλάνου-Το σημείωμα της αεροσυνοδού για να τον καθησυχάσει
«Παιδί αγνοούμενου ζήτησε τη συμβουλή του Φειδία και αυτός απάντησε 'καλά κόρη μου εν τζαι είσαι η μόνη ορφανή'»
«Στην Ελλάδα εξασκήθηκαν τα ισραηλινά μαχητικά που βομβάρδισαν τους Χούθι»-Τι υποστηρίζουν στο Ισραήλ
Σε τρομερή πίεση ο Μπάιντεν για να αποσυρθεί-«Μας καταστρέφεις, δεν μπορείς να νικήσεις» του είπε η Πελόζι
Τρομάζει ο δράκος της Ομόνοιας-Πώς εντοπίζει τις γυναίκες θύματα, σε ποιες περιοχές έχει επιτεθεί
Για δύο χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στον Έβρο-Το πιθανότερο σενάριο για τα πυρά
Ιστορίες ανθρώπων και αρχειακό υλικό αποκαλύπτουν πτυχές των κατεχόμενων λιμανιών
Στην κοιλιά τραυματίστηκε ο συνοριοφύλακας στον Έβρο-Τι εξετάζουν οι Αρχές για τα πυρά από την τουρκική πλευρά
Έχασε 300 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες το αφεντικό της CrowdStrike που προκάλεσε το διεθνές black out