O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία μέσω τηλεδιάσκεψης

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη 2η διεθνή Σύνοδο για τη Δημοκρατία, την οποία διοργανώνουν οι ΗΠΑ.

Στόχος της Συνόδου είναι ο καλύτερος συντονισμός των κρατών που βασίζονται σε υγιείς δημοκρατικές δομές, προς ενίσχυση των δημοκρατικών αξιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε με σύντομη μαγνητοσκοπημένη ομιλία, ενώ παράλληλα έλαβε μέρος στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν και ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε για την προσωπική του δέσμευση και ετοιμότητα να εργαστεί στενά με όλους τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο για τη διασφάλιση και την προώθηση των βασικών και σημαντικών αξιών που διέπουν τη δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι είναι επιβεβλημένο να εντοπιστούν οι πραγματικές προκλήσεις που επηρεάζουν τις δημοκρατικές κοινωνίες στην εποχή μας, όπως  και να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των πολιτών μας. Πρέπει να δείξουμε γενναιότητα στην περαιτέρω προώθηση συστημικών μεταρρυθμίσεων ώστε να επιτύχουμε την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις ή τεχνητές απαγορεύσεις.

Αναφερόμενος στην 1η Σύνοδο του 2021, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε μια σειρά δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Κύπρος, σε θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία των παιδιών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε όλους αυτούς τους τομείς, αλλά και ευρύτερα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, τονίζοντας πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη περισσότερων ανθρωποκεντρικών πολιτικών σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων και την προώθηση σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, τις οποίες θα διέπουν οι αρχές του κράτους δικαίου. 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»