O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία μέσω τηλεδιάσκεψης

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη 2η διεθνή Σύνοδο για τη Δημοκρατία, την οποία διοργανώνουν οι ΗΠΑ.

Στόχος της Συνόδου είναι ο καλύτερος συντονισμός των κρατών που βασίζονται σε υγιείς δημοκρατικές δομές, προς ενίσχυση των δημοκρατικών αξιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε με σύντομη μαγνητοσκοπημένη ομιλία, ενώ παράλληλα έλαβε μέρος στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν και ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε για την προσωπική του δέσμευση και ετοιμότητα να εργαστεί στενά με όλους τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο για τη διασφάλιση και την προώθηση των βασικών και σημαντικών αξιών που διέπουν τη δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι είναι επιβεβλημένο να εντοπιστούν οι πραγματικές προκλήσεις που επηρεάζουν τις δημοκρατικές κοινωνίες στην εποχή μας, όπως  και να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των πολιτών μας. Πρέπει να δείξουμε γενναιότητα στην περαιτέρω προώθηση συστημικών μεταρρυθμίσεων ώστε να επιτύχουμε την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις ή τεχνητές απαγορεύσεις.

Αναφερόμενος στην 1η Σύνοδο του 2021, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε μια σειρά δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Κύπρος, σε θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία των παιδιών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε όλους αυτούς τους τομείς, αλλά και ευρύτερα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, τονίζοντας πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη περισσότερων ανθρωποκεντρικών πολιτικών σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων και την προώθηση σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, τις οποίες θα διέπουν οι αρχές του κράτους δικαίου. 

Δειτε Επισης

Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Από την κουμπαροκρατία που κατήγγειλε ο Κληρίδης στην απόλυση της Βαρωσιώτου-Πλήττεται η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
Αδιέξοδο στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων-Εξαντλούνται οι διαθέσιμες δομές
Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ