Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων-Βροχές και αποκοπές συρμάτων στον αυτοκινητόδρομο

Προβλήματα έφεραν οι ισχυροί άνεμοι σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, κοντά στην περιοχή Χα Ποτάμι, παρατηρούνται ισχυροί άνεμοι, βροχόπτωση, ενώ έχουν προκληθεί και αποκοπές συρμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αστυνομία, καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων είχαν σημειωθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης και στον δρόμο Πλατρών-Τροοδίτισσας, όταν μεγάλος πεύκος αποκόπηκε και έπεσε στον δρόμο.

Από την πτώση του δέντρου επηρεάστηκαν καλώδια της ΑΗΚ και τηλεφωνικές γραμμές.

Οι περισσότερες αναφορές έγιναν από περιοχές της Λεμεσού, όπου έχουν επηρεαστεί καλώδια της ΑΗΚ λόγω της πτώσης δέντρων.

Υπενθυμίζεται πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα παράλια μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά και στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά κυματώδης και μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αργότερα στα υπήνεμα ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα είναι μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται σταδιακά άνοδος στη θερμοκρασία, για να παραμείνει ωστόσο λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Επανασυνελήφθησαν και για άλλες κλοπές δύο πρόσωπα που τελούσαν ήδη υπό κράτηση
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Με συμπληρωματικό υπόμνημα επανήλθαν στη θέση περί δεδικασμένου οι μοναχοί
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή