Σφοδροί άνεμοι και μεμονωμένες βροχές-Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Το σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο βόρεια της Κύπρου κινείται ανατολικά και προκαλεί πολύ ισχυρό έως σφοδρό δυτικό ρεύμα αέρα, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σημειώνεται πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα παράλια μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά και στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά κυματώδης και μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αργότερα στα υπήνεμα ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα είναι μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται σταδιακά άνοδος στη θερμοκρασία, για να παραμείνει ωστόσο λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε η τιμή του λαδιού και άλλων προϊόντων-Τι καταγράφει το παρατηρητήριο τιμών
Ανοικτά του Παραλιμνίου σημειώθηκε η σεισμική δόνηση-Αισθητή σε διάφορες περιοχές της Κύπρου
Ανακοίνωση της Hermes Airport για όσους θα ταξιδέψουν-«Το κοινό να προσέρχεται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση»
Δίωρη απροειδοποίητη απεργία πραγματοποίησαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Έγινε αισθητή στη Λάρνακα
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού
Επιστολή Τυχικού σε Αρχιεπίσκοπο-«Παραμένω ο κανονικός Μητροπολίτης Πάφου, δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη»