Στο final-4 απέτυχαν, έρχονται όμως κρίσιμοι αγώνες-Φόβοι για νέα επεισόδια

Τα επεισόδια στο στάδιο Ελευθερία την περασμένη Κυριακή, ανάμεσα σε οπαδούς της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα, κατά τη διάρκεια του final-4 του κυπέλλου καλαθόσφαιρας γράφτηκαν με μαύρα γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του αθλητισμού, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, όμως οι Αρχές, που μοιάζουν μέχρι στιγμής αδύναμες να ελέγξουν τους χούλιγκαν, έχουν μπροστά τους πολύ μεγάλους αγώνες να διαχειριστούν τις επόμενες μέρες και είναι άγνωστο εάν θα βρουν τον τρόπο να σταματήσουν τυχόν επεισόδια μεταξύ οπαδών.

Ήδη, αυτή την εβδομάδα διεξάγονται πέντε καθοριστικοί αγώνες, που θα κρίνουν τρόπαια σε διάφορα αθλήματα, όπως είναι η χειροσφαίριση, το φούτσαλ και η πετόσφαιρα ανδρών, στα οποία συμμετέχουν ομάδες με πολύ μεγάλη μάζα κόσμου και σίγουρα χρειάζεται εξαιρετική προσοχή και διαχείριση, για να μην δούμε εκ νέου σκηνικά όπως στο στάδιο Ελευθερία.

Το πρώτο, που θεωρείται και μικρότερο από τα άλλα δύο που έπονται, είναι αυτό του final-4 στη χειροσφαίριση ανδρών, το οποίο αρχίζει το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώνεται την Πέμπτη στο στάδιο Ελευθερία, με τη συμμετοχή της περσινής πρωταθλήτριας Sabbianco Aνόρθωσις, του Παρνασού Στροβόλου, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Απόλλωνα Αγίου Παύλου, που προέρχεται από τη β' κατηγορία.

Δεδομένων των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, η Ανόρθωση αναμένεται να κουβαλήσει και πάλι μεγάλη μάζα κόσμου στο γήπεδο, ενώ το δικό τους κοινό έχουν και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες. Ευτυχώς όμως, δεν υπάρχουν αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες που διατηρούν ποδοσφαιρικά τμήματα, ώστε οι φίλαθλοι να έχουν προηγούμενα, όπως συνέβη στον ημιτελικό κυπέλλου καλαθόσφαιρας, ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα.

Παρόλα αυτά, κανένας δεν εγγυάται ότι εάν δεν αστυνομευθεί σωστά ο αγώνας και δεν ληφθούν μέτρα, θα κυλήσουν όλα ομαλά, αφού όπως έδειξε η ιστορία τα επεισόδια γίνονται, τις πλείστες φορές, όταν υπάρχουν κακές εκτιμήσεις από τις Αρχές για την επικινδυνότητα ενός παιχνιδιού και όχι όταν τα μέτρα είναι δρακόντεια.

Δεδομένων των όσων συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, το επιχειρησιακό πλάνο πρέπει να είναι πολύ καλοσχεδιασμένο, αφού μια σπίθα μπορεί να ανάψει φωτιά και να οδηγηθούμε ξανά σε τραγικά περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια Χριστοδουλίδη η έκθεση για τα επεισόδια-«Δεν πρόκειται να ωραιοποιήσω μία κατάσταση»

Με μεγάλο όγκο κόσμου το Ανόρθωση-Ομόνοια

Δύσκολη εξίσωση αποτελεί για την Αστυνομία το μεγάλο ντέρμπι για τον τελικό κυπέλλου ανδρών στην πετόσφαιρα, ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ, επίσης στο Κίτιον.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που έχει να συναντηθεί σε τελικό μετά από πάρα πολλά χρόνια, με τις δύο ομάδες να διαθέτουν μεγάλη μάζα κόσμου που επίσης είχαν επιδοθεί σε συμπλοκές στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις και μάλιστα είχαν σημειωθεί περιστατικά βίας πέραν από το ποδόσφαιρο και στην πετόσφαιρα, το 2014, στο Θεμιστόκλειο γήπεδο στη Λεμεσό.

Για τον τελικό, τόσο η Ανόρθωση όσο και η Ομόνοια έλαβαν από 750 εισιτήρια, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα εισιτήρια που διατέθηκαν για τον final-4 της καλαθόσφαιρας και τον τελικό του φούτσαλ, γεγονός που πρέπει να θορυβήσει τις Αρχές, οι οποίες πρέπει να είναι έτοιμες να λάβουν τα μέτρα τους, για να αποφευχθούν τα ίδια περιστατικά.

Απ' εκεί και πέρα, δεδομένου ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, έρχονται πολύ μεγάλα παιχνίδια με μεγάλη ένταση, τα οποία θα κληθεί επίσης να διαχειριστεί η Αστυνομία, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τυχόν μέτρα που θα λάβει.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα, ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα παρθούν, θα ανακοινωθούν μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται το πρωί της Τετάρτης, ενώ αναμένονται με αγωνία και οι εξελίξεις όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους τελικούς της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Κυβερνητική προσέγγιση άλλαξε το αφήγημα της Αστυνομίας για επεισόδια-Στο ΠτΔ η έκθεση γεγονότων

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»