Συναντήθηκε με τον Κόμπο η Αννίτα-«Άριστη η σχέση της Βουλής με το ΥΠΕΞ»

Βουλή και Υπουργείο Εξωτερικών είχαν μια άριστη σχέση, με σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του κοινοβουλίου, Αννίτα Δημητρίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή η σχέση θα συνεχιστεί και επί υπουργίας του Κωνσταντίνου Κόμπου, με τον οποίο είχε σήμερα το πρωί εθιμοτυπική συνάντηση.

Από πλευράς του, ο κ. Κόμπος είπε πως προσδοκά σε μια γόνιμη συνεργασία σε σωρεία ζητημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι οπωσδήποτε χρησιμότατη.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησής τους, και καλωσορίζοντας τον Υπουργό, η κ. Δημητρίου ευχήθηκε κάθε επιτυχία και κάθε καλό στα νέα του καθήκοντα σε ένα πολύ σημαντικό, όπως σημείωσε, Υπουργείο.

Είπε πως αναπόσπαστο μέρος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας είναι και η κοινοβουλευτική διπλωματία «εξ ου και είχαμε μια άριστη σχέση, με σεβασμό πάντοτε στη διάκριση των εξουσιών, με το Υπουργείο Εξωτερικών και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει και μαζί σας».

Αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή παρουσία του Υπουργού στη συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, που ακολούθησε, για συζήτηση των θεμάτων που άπτονται του δικού του χαρτοφυλακίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «θα είμαστε εδώ να συνεργαστούμε όπως πρέπει για το καλό της Κύπρου μας για όλα αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι λίγα, που έχουμε να διαχειριστούμε τη δεδομένη στιγμή».

Ο κ. Κόμπος από την πλευρά του είπε πως προσδοκά σε μια γόνιμη συνεργασία, «να κτίσουμε πάνω στο τι έχει υπάρξει και να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε σε σωρεία ζητημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με τη βοήθεια του κοινοβουλίου και εσάς προσωπικά, των συναδέλφων σας στην Επιτροπή Εξωτερικών», προσθέτοντας πως αυτή η συνεργασία «θα είναι οπωσδήποτε χρησιμότατη».

«Σκοπός σήμερα είναι να έχουμε μια πρώτη επαφή γνωριμίας, να ενημερώσουμε, να ακούσουμε, να ακούσω και να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε ως προς τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ
Ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής ενστάσεων η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
Εγένετο Δημοκρατική Αλλαγή-Εγκρίθηκε η Πολιτική Διακήρυξη του νέου κόμματος