Έντονος ο Χριστοδουλίδης για τα επεισόδια-«Έχουν πολλοί ευθύνες και ο καθένας πρέπει να τις αναλάβει»

Έντονος για τα όσα εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός του Τάσου Παπαδόπουλου, όπου οι χούλιγκαν μετέτρεψαν την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη και με την Αστυνομία να αδυνατεί να τους αποτρέψει, με τα μέλη να καρφώνουν την ηγεσία για επιχειρησιακά λάθη για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος προανήγγειλε συγκεκριμένες αποφάσεις αλλά και απόδοση ευθυνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια Χριστοδουλίδη η έκθεση για τα επεισόδια-«Δεν πρόκειται να ωραιοποιήσω μία κατάσταση»

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως μελέτησε την έκθεση γεγονότων που του παρέδωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία παραδόθηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας, την οποία μελέτησε και κατά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Αρκετά με όσα απαράδεκτα είδαμε που δεν τιμούν κανένα μας. Αύριο θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του και μετά τις αποφάσεις εμείς θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, η θέση του οποίου φαίνεται από την δήλωση του να μην βρίσκεται σε κοινή συνισταμένη με την Αστυνομία, η οποία απέρριπτε τα όσα της καταλογίζονται, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να δικαιολογείται μετά από κάθε επεισόδια και πως πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα, ενώ μετατόπισε όλο το βάρος της ευθύνης στα Σωμάτια και τις ομάδες.

«Επαναλαμβάνω, αυτά τα φαινόμενα που είδαμε στην καλαθόσφαιρα, όχι αγώνα καλαθόσφαιρας διότι αγώνα δεν είδαμε, είδαμε μόνο έκτροπα, δεν μπορούν να επαναληφθούν στην Κύπρο. Έχουν πολλοί ευθύνες και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.  

Ερωτηθείς αν ευθύνες θα αποδοθούν ή αν πρέπει να αναληφθούν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά, αυτό θα γίνει αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνει συζήτηση στη βάση και των εκθέσεων που έχουμε ενώπιον μας και από πλευράς δικής μας, ως εκτελεστική εξουσία, μάλιστα είμαστε στην αρχή της θητείας μας, θα λάβουμε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις. Αρκετά με το θέμα αυτό. Συζητήθηκε ξανασυζητήθηκε, κάθε φορά μετά τα επεισόδια γίνονται συσκέψεις, ξανά συσκέψεις. Είναι η ώρα των αποφάσεων».

Ερωτηθείς αν στην έκθεση που μελέτησε εντοπίζονται ευθύνες για την ηγεσία της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να μου επιτρέψετε να συζητήσω το θέμα αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, παρουσία και της αρμόδιας Υπουργού, και θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν τιμού, κανένα αυτά που είδαμε. Σκεφτείτε αν υπήρχε ένα θύμα, σκεφτείτε μια οικογένεια, οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους να δουν ένα αγώνα καλαθόσφαιρας. Θα το κάνατε; Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Είναι αυτά τα γήπεδα που θέλουμε; Ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή θα γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς κανένα θεατή. Είναι απλά τα πράγματα». 

Δειτε Επισης

Νεκρός εντοπίστηκε ποδηλάτης κοντά στο Γραμμικό πάρκο Στροβόλου-Έρευνες στη σκηνή
Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και κοσμημάτων-Χειροπέδες σε 52χρονη για κλεπταποδοχή
Οι συνθήκες του νέου θανατηφόρου-Η μοτοσικλέτα προσέκρουσε σε ανάχωμα και οι δυο γυναίκες εκτινάχθηκαν
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους αυτοκινητοδρόμους από Αμμόχωστο προς Λάρνακα και Λευκωσία
Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο μετά από συμπλοκή στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: Τυλίχθηκε στις φλόγες σκάφος στην Μαρίνα Αγίας Νάπας
Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ακτή του Κυβερνήτη
Απέραντο σκοτάδι στις έρευνες για το θανατηφόρο με τον 17χρονο-Ακόμα αναζητά δικαίωση η οικογένεια
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε 35χρονο για μαχαιροφορία και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων
Οι ήρωες της πρώτης γραμμής-«Κάποιοι έχουν να κοιμηθούν και να δουν τις οικογένειες τους μέρες»