Επίσημη καταγγελία Βαρνάβα κατά Σιζόπουλου-Στο επίκεντρο πολιτογράφηση Ιρακινού

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς θα κληθεί να διερευνήσει τις καταγγελίες του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα, κατά του προέδρου και βουλευτή της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου. Όπως προανήγγειλε ο κ. Βαρνάβα, είχε το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Χάρη Πογιατζή, και προέβη σε γραπτή καταγγελία.

«Παρέδωσα στον κ. Πογιατζή επιστολή στην οποία αναγράφεται με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των καταγγελιών, όπως επίσης έγγραφα τα οποία στηρίζουν τις εν λόγω καταγγελίες», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Βαρνάβα.

Εξήγησε πως οι καταγγελίες επικεντρώνονται σε δύο βασικά και ουσιαστικά θέματα και έχουν ως στόχο την πάταξη της οποιασδήποτε ενδεχόμενης διαφθοράς μπορεί να προκύψει από την όλη έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

«Η πρώτη καταγγελία έχει σχέση με ανάμιξη του Μαρίνου Σιζόπουλου σε υπόθεση που αφορά στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η δεύτερη σε σχέση με έκδοση “χρυσού διαβατηρίου” στον φερόμενο Ιρακινό επενδυτή στην εταιρεία TAXAN PROPERTIES LTD και ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Επενδυτικού Σχεδίου. Τα δύο πιο πάνω γεγονότα συνέβησαν κατά την περίοδο 2017- 2019», είπε ο πρώην βουλευτής.

«Στην πιο πάνω εταιρεία ο Μαρίνος Σιζόπουλος συμμετείχε με 25% μέσο της εταιρεία ΙΩ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ, της οποίας μέχρι το 2012 κατείχε το 100% των μετοχών και τις οποίες μετέφερε στα ονόματα των θυγατέρων του, παραμένοντας όμως Διευθυντής της εν λόγο εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μ. Σιζόπουλος υπέγραφε όλες τις συμφωνίες, εφόσον ήταν ο κατά νόμο υπεύθυνος», πρόσθεσε.

«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως εξεταστούν οι πιο πάνω καταγγελίες το συντομότερο δυνατόν, εφόσον αφορούν πολιτειακό αξιωματούχο, ο οποίος μετέχει σε αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν άμεσα το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας», ανέφερε ο Γιώργος Βαρνάβα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρνάβα ανακίνησε το ζήτημα, μετά από επιστολές που έλαβε από τον γραμματέα του κόμματος, σε σχέση με αναφορές στο όνομά του στα βιβλία του Μακάριου Δρουσιώτη, περνώντας στην αντεπίθεση. Έστειλε, μάλιστα, και επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, σε σχέση με τις αναφορές πως κατατέθηκαν στοιχεία στη Βουλή, υποβάλλοντας τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Σε ποιο όργανο της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατέθεσε, ως ο ίδιος δημόσια αναφέρει, τα εν λόγω στοιχεία;
  2. Τι αφορούσαν τα συγκεκριμένα στοιχεία;
  3. Ποια διαδικασία ακολούθησε η Βουλή των Αντιπροσώπων για την εξέταση των συγκεκριμένων στοιχείων;
  4. Ποιο όργανο της Βουλής των Αντιπροσώπων έλαβε την απόφαση ότι βάση των επικαλούμενων στοιχείων ένα μέλος της του οποίου θα έπρεπε να αρθεί η βουλευτική του ασυλία για να ανακριθεί, η υπόθεση έκλεισε;
  5. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει την οποιαδήποτε αρμοδιότητα να τοποθετείται σε τέτοιου είδους υποθέσεις που αφορούν μέλη της;

Δειτε Επισης

Νέο τελεσίγραφο Χαμάς-«Όχι σε απελευθέρωση άλλων ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»
Τα επτά μέτρα του Υπ. Μεταφορών μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο-Πού στοχεύουν
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Προειδοποίηση για τσουνάμι
Νέα άφιξη 54 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ο ένας
Αιχμές Μακρόν σε Νετανιάχου-«O πόλεμος θα κρατήσει χρόνια αν θέλετε να καταστρέψετε ολοκληρωτικά τη Χαμάς»
Πρόεδρο Αρμενίας και Αντιπρόεδρο Γκάμπια συνάντησε ο ΠτΔ, επαφές και με αξιωματούχους ΗΑΕ
Πάνω από 110 χώρες συμφωνούν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ΑΠΕ έως 2030
Φόβοι για τη νέα πανδημία λόγω της πνευμονίας στην Κίνα-Καθησυχάζουν οι ειδικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στη Γερμανία μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις-Πάνω από 760 πτήσεις ακυρώθηκαν
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας