Οργισμένοι οι ντελιβεράδες στους δρόμους-Έξι δυστυχήματα μέσα σε πέντε μήνες

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της υπομονής ήταν για τους οδηγούς ψηφιακών πλατφόρμων ή αλλιώς ντελιβεράδων, το νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα με θύμα 26χρονο διανομέα φαγητού από το Μπαγλαντές, που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα καθήκοντος και δεν πρόλαβε να ποτέ, να διεκπεραιώσει την αποστολή του.

Μάλιστα, με αφορμή την απώλεια ενός ακόμη συναδέλφου τους, οι ντελιβεράδες πραγματοποίησαν στάση εργασίας το πρωί της Δευτέρας, έξω από το οίκημα της ΠΕΟ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο τους και την ασφάλεια που τους παρέχεται, αφού τους τελευταίους πέντε μήνες, υπήρξαν έξι δυστυχήματα, που εμπλέκονταν διανομείς φαγητού.

Την ίδια ώρα, η συντεχνία της ΠΕΟ, θεωρεί αδήριτη ανάγκη, τη θέσπιση ρυθμισμένων όρων απασχόλησης των διανομέων, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους οδηγούς ψηφιακών πλατφορμών, ενώ παράλληλα, έχουν γίνει ήδη τα πρώτα διαβήματα, ώστε να ρυθμιστεί η σύμβαση για τους ντελιβεράδες.

Εμφανώς απογοητευμένος και προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί με τους διανομείς, ο Γ. Γ. της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νεόφυτος Τιμινής, ανέφερε στον REPORTER, ότι από τον Νοέμβριο, έχουν υπάρξει συνολικά έξι δυστυχήματα που εμπλέκονταν ντελιβεράδες στις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Λευκωσίας. «Η συντριπτική πλειοψηφία των ντελιβεράδων είναι από τρίτες χώρες και είναι ευάλωτοι. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τους τρόπους, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων που κινδυνεύει καθημερινώς η σωματική τους ακεραιότητα».

Όπως εξήγησε ο κ. Τιμινής, μετά και το τραγικό ατύχημα που συνέβη την περασμένη Πέμπτη με τον 26χρονο διανομέα, «οι συνάδελφοί του σε όλες τις πλατφόρμες, αποφάσισαν να εκφράσουν τον θρήνο τους, τη λύπη τους, μέσα από κάτι οργανωμένο και έτσι επικοινώνησαν μαζί μας, καθώς βρισκόμαστε στο πλευρό τους από τον Δεκέμβριο. Έτσι, μέσα από μια συμβολική εκδήλωση το πρωί της Δευτέρας, εξέφρασαν την απογοήτευση, τον θυμό και την ανασφάλεια που νιώθουν για να ζητήσουν προστασία».

Η Συντεχνία, φαίνεται να στέκεται σθεναρά, δίπλα στους ντελιβεράδες από τον Δεκέμβριο, που ζήτησαν τη βοήθειά της και την εμπιστεύτηκαν. «Από την πλευρά μας, κάναμε ήδη τις ενέργειές μας, μιλήσαμε με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, για να επισπευσθεί η διαδικασία για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να συνομολογηθεί η σύμβαση, μέσα από την οποία, ήδη συζητούμε τα ζητήματα τα οποία θα ρυθμίζουν την παραλαβή και την παράδοση του προϊόντος».

Παράλληλα, η Συντεχνία, ζήτησε από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, αφού ενημερωθεί πρώτα από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, να την ενημερώσει και για τα θέματα που αφορούν το ίδιο το δυστύχημα που συνέβη την προηγούμενη βδομάδα. «Ουσιαστικά, επιθυμούμε να γνωρίζουμε κάποια ευρήματα, που ενδεχομένως να βγουν στην επιφάνεια μέσα από τις συνθήκες που οδηγούσε ο εργαζόμενος. Δηλαδή, πόσες ώρες για παράδειγμα εργαζόταν τη συγκεκριμένη ημέρα, ποιες διαδρομές κάλυπτε, τι ήταν η αποστολή του και σε πόση ώρα του επιβαλλόταν να παραδώσει το συγκεκριμένο πακέτο; Αν εξασκήθηκε η ανάλογη πίεση επίσης από τον εργοδότη στον εργαζόμενο για να φέρει εις πέρας την παραγγελία. Όλα αυτά, είναι ευρήματα τα οποία θα βοηθήσουν την ίδια τη συνομολόγηση της σύμβασης για τους διανομείς».

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 82χρονος που έριξε πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο γιατί τον ενοχλούσε η μουσική
Καταδίωκε δυο πρόσωπα με ξύλα και πέτρες για οικονομικές διαφορές και κατέληξαν όλοι στο κελί
Ογδονταδιαχρονος ενοχλήθηκε από μουσική σε κέντρο αναψυχής και έριξε πυροβολισμούς-Τέσσερις τραυματίες
Ο Θανάσης στραγγαλίστηκε, το Κράτος Δικαίου ξεφτιλίστηκε-Υπάρχει ευθιξία για ανάληψη ευθυνών;
Με προεκτάσεις η απόφαση για Θανάση-«Εισαγγελία και Αστυνομία ήθελαν από την αρχή να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια»
Προτεραιότητα η δημόσια τάξη-«Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς»
Απουσιάζει 14χρονος από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Το Σάββατο αποφασίζει το Δικαστήριο για τους τρεις συλληφθέντες για 20 διαρρήξεις και κλοπές
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Σ. Μάτσας στον REPORTER: «Μπορούν να διατυπωθούν ποινικές ευθύνες ακόμη και τώρα για τον Θανάση»